Έρχεται «καυτό» σαββατοκύριακο: Πού θα «βαρέσει» 40αρια η θερμοκρασία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020

Έρχεται «καυτό» σαββατοκύριακο: Πού θα «βαρέσει» 40αρια η θερμοκρασία

Nέο κύμα καύσωνα αναμένεται τις επόμενες μέρες στη χώρα και ειδικά το Σάββατο, 25 Ιουλίου.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παραμείνει σχετικά αμετάβλητη και αύριο, Πέμπτη (23/7), με τον καιρό να είναι γενικά αίθριος. Υπάρχει, ωστόσο, πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο μέχρι 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή, δε, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, ωστόσο, ο καιρός θα φέρει 40άρια στη Θεσσαλία, όπως προκύπτει από τον παρακάτω χάρτη της ΕΜΥ, ενώ και σε όλη την υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα ανέβει σημαντικά.

Πιο αναλυτικά:
Ο καιρός την Παρασκευή 24 Ιουλίου
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 25 Ιουλίου
Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή 26 Ιουλίου
Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.AFTODIOIKISI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες