Ο πιο μυστηριώδης αριθμός στην ιστορία της ανθρωπότητας - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020

Ο πιο μυστηριώδης αριθμός στην ιστορία της ανθρωπότητας

Κάθε αριθμός είναι ένα σύμβολο. Ένα σύμβολο σημαντικότερο και από τον ίδιο τον αριθμό. Και τα σύμβολα αυτά αποκρυπτογραφούνται μόνο από τους μυημένους.

Άλλωστε η λέξη αριθμός προέρχεται από το ρήμα αραρίσκω που σημαίνει συναρμόζω.

Ο αριθμός δηλαδή συναρμόζει. Με τι όμως;

Ποιος είναι τελικά ο πιο τέλειος αριθμός του κόσμου;

Κι όμως υπάρχει και τον ξέρουμε και τον χρησιμοποιούμε κάθε μέρα στις ζωές μας.

Αυτός είναι ο διαβολικός αριθμός που αποφεύγουν τα ξενοδοχεία. 

 
Από μαθηματικής απόψεως είναι αριθμός υπερτέλειος και διαιρείται με την “ιερά τετρακτύν” το 1,2,3,4 , τον πρώτο τέλειο αριθμό το 6 (το άθροισμα των διαιρετών του ισούται με τον ίδιο τον αριθμό 1+2+3=6), και τον πρώτο αρμονικό μέσο της αρίθμησης το 8.

Ωραία όλα αυτά, αλλά ποιος είναι όμως αυτός ο τέλειος αριθμός;
Θα ρωτήσετε δικαιολογημένα όσοι δεν γνωρίζετε τη δύναμη των αριθμών. Οι μεγαλύτερες , λοιπόν , συμβάσεις που έφτιαξε ο άνθρωπος για να ορίσει τον αέναο χρόνο , να μεταδώσει τη γνώση μέσω της γραφής , να χτίσει οικοδομήματα προς τιμή των Θεών , να ορίσει το βάρος του πολυτιμότερου μετάλλου κρύβουν μέσα τους το 24 . Η σύμβαση που δέχτηκαν οι άνθρωποι για τον χρόνο και ειδικότερα για το σημαντικότερο κομμάτι του χρόνου την ημέρα ,δηλαδή την περιστροφή της γης γύρω από τον ευατό της , έχει το 24.

24 ώρες έχει η κάθε ημέρα. Η σύμβαση που δέχτηκαν οι Έλληνες για τα γράμματα , έχει το 24 . 24 τα γράμματα του ελληνικού αλφαβητου . (και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν δύο διπλά γράμματα , το ξ=κσ και το ψ=πσ , τα οποία θα μπορούσαν να παραληφθούν , αλλά τότε δεν θα ήταν 24 τα γράμματα και γι αυτό ακριβώς υπάρχουν) Οι ραβδώσεις του ιωνικού κίονα , που χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική των σημαντικότερων μνημείων ανάμεσά τους και ο Παρθενώνας , είναι 24. 24 είναι και τα καράτια του χρυσού , του πολυτιμότερου μετάλλου . Οι μεγαλύτεροι μύστες , χρησιμοποίησαν το 24 για να διδάξουν και να πάρουν τη δυναμή του . Ο Όμηρος , τόσο την Ιλιάδα όσο και την Οδύσσεια τις έγραψε σε 24 ραψωδίες . Οι ιππότες του τάγματος δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 24.(διαταγή Garter) Η ζωή μας , λοιπόν , ρυθμίζεται από το 24 .Συναρμόζει μαζί του και δημιουργεί την μεγάλη ένωση στον κοινό συμπαντικό σκοπό , Το μέλλον .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες