110 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Κανένας θάνατος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2020

110 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Κανένας θάνατος

Κορονοϊός: Συναγερμός! 65 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη ...
Τα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα 1/8 στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ είναι 110, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για τον διπλασιασμό των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία
Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 15 ημερών κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας καθώς οι τάσεις είναι συνεχώς αυξητικές το τελευταίο χρονικό διάστημα και κανείς δεν γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον ως προς την πορεία του Covid – 19.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στα νοσοκομεία αναφοράς του λεκανοπεδίου της Αττικής νοσηλεύονταν μέχρι και χθες 41 ασθενείς τόσο στις κλινικές όσο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στα μέσα Ιουλίου ο αντίστοιχος αριθμός ασθενών ήταν 21. Κατά συνέχεια από 14 – 29 Ιουλίου παρατηρείται διπλασιασμός των εισαγωγών, ενώ το απόγευμα θα δημοσιοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ και τα σημερινά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την ίδια ώρα οι διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό παραμένουν χαμηλά. Χθες είχαμε 5 ενώ στις 14 Ιουλίου είχαν καταγραφεί 7. Αυτό όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο γεγονός ότι τα κρούσματα είναι μεν σαφώς περισσότερα αλλά αφορούν πλέον όλο και μικρότερες ηλικιακές ομάδες, που απαιτούν σπανιότερα διασωλήνωση.


Κορονοϊός: Συναγερμός! 65 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη ...



Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες