Σας ήρθε μήνυμα 112 και άλλαξε η ώρα στο κινητό σας; Δείτε τι συνέβη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 17, 2020

Σας ήρθε μήνυμα 112 και άλλαξε η ώρα στο κινητό σας; Δείτε τι συνέβη

Γιατί εστάλη ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας; Αρκετοί συνδρομητές κατήγγειλαν ότι με την ειδοποίηση του μηνύματος, άλλαξε η ώρα στα κινητά τους τηλέφωνα – Τι συνέβη;

Νέο μήνυμα στα κινητά τους για τον κορονοϊό έλαβαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες το πρωί της Δευτέρας (17/08) από το «112» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


Αρκετοί συνδρομητές επισήμαναν ότι με την αποστολή του έκτακτου μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα αυτομάτως η ώρα άλλαξε και άρχισε να δείχνει τρεις ώρες αργότερα. Δηλαδή, τα μηνύματα εστάλησαν περί τις 13:30 και ξαφνικά τα ρολόγια στις συσκευές έδειχναν 16:30.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr σε σχετικό ρεπορτάζ, είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε στο Twitter χρήστης, γράφοντας συγκεκριμένα: «Συγγνώμη, άλλαξαν οι time zones χωρίς να μου το πείτε; Τι γίνεται; Το μήνυμα από το 112 μου άλλαξε τις ζώνες; Γουάτ;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του 112, απλώς συνέπεσε χρονικά με την αποστολή του τελευταίου προειδοποιητικού μηνύματος. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα προβλήματα στην ώρα και στην πραγματοποίηση κλήσεων σε ορισμένους συνδρομητές οφείλονται στο γεγονός ότι έπεσε μία από τις πλατφόρμες μηνυμάτων με εταιρικούς πελάτες, μίας εκ των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Παρόλα αυτά, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα απευθύνεται στους εκδρομείς που θα επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Το νέο μήνυμα του 112 αναφέρει:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020

Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID -19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας» είναι το μήνυμα, που μεταδίδεται και στα αγγλικά και συνοδεύεται από ήχο συναγερμού.


Οι εκδρομείς του Αυγούστου ξεκινούν σταδιακά να επιστρέφουν στα αστικά κέντρα όπου αυτή την στιγμή υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων.

Συνολικά τις πρώτες δεκαέξι ημέρες του μήνα έχουν καταγραφεί συνολικά 2635 κρούσματα, ενώ στην Αττική μόνο την τελευταία εβδομάδα φτάνουν τα 460.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα και ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων και τις εισηγήσεις των ειδικών, θα προχωρήσει σε άρση ή νέα λήψη μέτρων.

Στις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού είναι ο περιορισμός των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Δηλαδή, να απαγορευτούν οι μετακινήσεις εκτός περιφέρειας για όσους σταδιακά επιστρέφουν στα αστικά κέντρα.

Σε ισχύ η νέα δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς

Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα, και τουλάχιστον μέχρι τις 24 Αυγούστου, η νέα δέσμη μέτρων που αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή και ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα νέα μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, που, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε έξαρση.

Τα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων των τελευταίων ημερών χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου στην επιτροπή των ειδικών που παρακολουθούν την πορεία του κορονοϊού. Πολύ περισσότερο δε, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νέες ηλικίες και ειδικά σε άτομα που επιστρέφουν στις εστίες τους από τουριστικούς προορισμούς.

Το σημείο «κλειδί» για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας, είναι η χρήση μάσκας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.


Ωστόσο μεγάλο ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη του καθενός, καθώς όπως ανέφερε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση μπορεί να λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται «αλλά τίποτα, κανένα μέτρο, ούτε η δράση των ελεγκτικών αρχών, ούτε τα πρόστιμα, μπορούν να αντικαταστήσουν την ατομική ευθύνη. Το έχουμε πει ξανά, δε γίνεται σε κάθε μέρος της χώρας, δίπλα σε καθέναν να βρίσκεται ένας αστυνομικός. Άλλωστε ακριβώς ο συνδυασμός των μέτρων της πολιτείας και της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ήταν που έκανε τη χώρα μας παράδειγμα σε όλο τον κόσμο στην πρώτη φάση. Σήμερα που σε ολόκληρο τον κόσμο εκδηλώνεται η δεύτερη φάση της πανδημίας, χρειάζεται να δείξουμε την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη»…
112: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν λαμβάνουν τα έκτακτα μηνύματα

Μπορεί αρκετοί να ήταν αυτοί που άκουσαν το κινητό τους να χτυπά και να είδαν την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο υπήρξαν και αρκετοί πολίτες που δεν έλαβαν το έκτακτο μήνυμα που προειδοποιεί «μην έρχεστε σε επαφή με τις ευάλωτες ομάδες».

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που τα έκτακτα μηνύματα που στέλνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν φτάσουν ποτέ στο κινητό μας; Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε είτε έχουμε «έξυπνα τηλέφωνα» είτε όχι; Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΠΠ, καλό θα ήταν οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων να κάνουν κάποιες ενέργειες, που πιθανόν να μην έχουν γίνει από όλους τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν πλέον όλες τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε στο κινητό είτε στο σταθερό τηλέφωνο, με γραπτό ή φωνητικό μήνυμα, κάτι που εξασφαλίζει την ενημέρωση και όλων των ανθρώπων με ειδικά προβλήματα και αναπηρίες.

Αξίζει να τονιστεί ότι και αυτή η ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για να διασφαλιστεί, όμως, και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.
Όσοι δεν έχουν τέτοια τηλέφωνα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112, ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.
Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις, πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.
Όσοι δεν έχουν «έξυπνα κινητά», πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.
Τι ισχύει από σήμερα, Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 06:00

«Πλαφόν» ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 την επομένης, αλλά και νέα τοπικά «lockdown» περιλαμβάνει η νέα δέσμη μέτρων που μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα και μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα ισχύουν τα εξής:

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα, έως τις 24 Αυγούστου.

Άρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύει τόσο ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, ανήκουν:
η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτοί που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορονοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.

Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου και έως 31 Αυγούστου.
Τοπικά «lockdown» σε Πάρο και Αντίπαρο

Στη νέα δέσμη μέτρων περιλαμβάνονταν και αυτά που είχαν άμεση ισχύ (από τις 15 Αυγούστου) και αφορούσαν στα τοπικά «lockdown» σε Πάρο και Αντίπαρο. Στα δύο νησιά των Κυκλάδων και μέχρι τις 24 Αυγούστου έχει εφαρμοστεί:
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Ισχύουν και οι περιορισμοί των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών.

Παράταση έως τις 24 Αυγούστου των επιπρόσθετων μέτρων δόθηκε και στον Πόρο που ήταν ήδη σε καθεστώς ειδικών μέτρων, με μόνη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων έχει μεταφερθεί τα μεσάνυχτα αντί για τις 11:00 που ίσχυε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες