Ταρτάκια µε αλλαντικά και τυριά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2020

Ταρτάκια µε αλλαντικά και τυριά


Συνταγή για ταρτάκια µε αλλαντικά και τυριά.
Υλικά συνταγής
Για 16 μικρά ταρτάκια
2 φύλλα ζύμη κουρού έτοιμη ή σπιτική
70 γρ. µπέικον
150 γρ. ζαµπόν ή γαλοπούλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριµµένο ρεγκάτο
100 γρ. τριµµένο έµενταλ
3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκοµµένος µαϊντανός
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβετε το µπέικον και τη γαλοπούλα ή το ζαµπόν. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά το κρεµµύδι. Προσθέτετε τα αλλαντικά, ανακατεύετε συνεχώς για 3’-4’ και κατεβάζετε το τηγάνι από το µάτι της κουζίνας.
δειάζετε το µείγµα σε µπολ, προσθέτετε την κρέµα γάλακτος, τα τυριά, τους κρόκους, το µαϊντανό, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
Ξεπαγώνετε τα φύλλα της ζύµης και κόβετε κάθε φύλλο σε 8 τετράγωνα κοµµάτια. Σε µια αντικολλητική φόρµα για µάφινς ή σε 16 ατοµικά φορµάκια τοποθετείτε τα κοµµάτια της ζύµης και πιέζετε να κολλήσουν στον πάτο και στα πλαϊνά.
Κόβετε µικρά τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύµης, σκεπάζετε τη ζύµη και ρίχνετε όσπρια ή ρύζι. Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200 °C για 10’. Βγάζετε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνετε τις βάσεις να κρυώσουν.
Μοιράζετε το µείγµα στις µισοψηµένες βάσεις και µε τα περισσεύµατα της ζύµης πλάθετε κορδόνια και µισοκαλύπτετε τη γέµιση στα ταρτάκια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ψήνετε άλλα 20’ στο φούρνο στους 200 °C µέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα ταρτάκια ζεστά ή χλιαρά.

Πηγή: icookgreek.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες