Χοιρινό με δαμάσκηνα και καρότα - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020

Χοιρινό με δαμάσκηνα και καρότα

Συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι κρασί!
Υλικά συνταγής
χοιρινό φιλέτο ή πλάτη: 1 κιλό
δαμάσκηνα: 30 μεγάλα, χωρίς κουκούτσι
καρότα: 4 κομμένα σε μπαστουνάκια
σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
βούτυρο: 150 γρ.
λευκό κρασί: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
χυμός πορτοκαλιού: 1½ φλιτζάνι του τσαγιού
χυμός λεμονιού: 4 κουταλιές της σούπας
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
κρέμα γάλακτος: 150 ml

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το χοιρινό σε φέτες πάχους 2 εκατ. Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινού απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’ - 6’.

Σβήνετε με το κρασί και κατόπιν προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Βράζετε το φαγητό περιχύνοντάς το κρέας και τα καρότα συνέχεια με το ζουμί και γυρίζοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 45’ περίπου. Τα τελευταία 20’ προσθέτετε και τα δαμάσκηνα. Αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα το κρέας, τα καρότα και τα δαμάσκηνα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Βράζετε για 2΄. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Τοποθετείτε σε μία πιατέλα το κρέας, τα καρότα και τα δαμάσκηνα και συνοδεύετε με σάλτσα.

Mix & Match

Ένα πλούσιο παλαιωμένο Ξινόμαυρο, με το στιβαρό του χαρακτήρα και την επιβλητική του γεύση, είναι ικανό να σταθεί επάξια δίπλα σ’ αυτό το δυναμικό πιάτο με τα πλούσια αρώματα και τη φουλ γεύση. Ταυτόχρονα, με την οξύτητά του το κρασί θα ισορροπήσει τη γλύκα που οφείλεται στα δαμάσκηνα, το χυμό πορτοκαλιού και τα καρότα.

Πηγή: icookgreek.com

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here