Μαστραντωνάκης: Μοναδικής Ποιότητας το νερό στους Αγίους Θεοδώρους (VIDEO) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2020

Μαστραντωνάκης: Μοναδικής Ποιότητας το νερό στους Αγίους Θεοδώρους (VIDEO)

Στο agioitheodoroi.gr μίλησε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ κ. Μαστραντωνάκης, σχετικά με την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης στους Αγίους Θεοδώρους καθώς επίσης αναφέρθηκε στην επάρκεια και την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στους καταναλωτές.

Ο κ. Μαστραντωνάκης μίλησε για τις εκτεταμένες εργασίες που έλαβαν χώρα, σε συνεργασία με τον Δήμο, την προηγούμενη περίοδο στο δίκτυο, τόσο λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν εξαιτίας της θεομηνίας "Γηρεόνης" που έπληξε την περιοχή τον Νοέμβριο του 2019, όσο και λόγω της αναγκαιότητας συντήρησής του. Παράλληλα όπως είπε λόγω του μεγέθους των εργασιών, δόθηκε η ευκαιρία για την καλλιέργεια των ενεργών πηγών αλλά κυρίως για την αξιοποίηση κάποιων άλλων, που είχε ως αποτέλεσμα να εισέλθουν στο συνολικό δίκτυο μεγάλες ποσότητες νερού (περίπου 40m3/ώρα κατά την ημερομηνία αναφοράς).

Επιπλέον εξήγησε με απλές λέξεις τον τρόπο με τον οποίο η φύση δημιουργεί τις πηγές παρέχοντας στον άνθρωπο αυτό το αγαθό και αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα του νερού που τροφοδοτούνται οι Άγιοι Θεόδωροι, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε "είναι ότι πιο αγνό μπορείς να πάρεις. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι το νερό αυτό είναι τέτοιας ποιότητας που δεν βρίσκεται εύκολα αλλά δεν είναι άπειρο. Όλοι πρέπει να καταλάβουν την αξία του και να το διαφυλάξουν".

Επίσης διευκρίνισε ότι η πόλη και οι οικισμοί τροφοδοτούνται με της ίδιας ποιότητας νερού, πλην 2-3 οικισμών που μέρος του νερού που τους παρέχεται είναι από την αφαλάτωση η οποία υποχρεωτικά λειτουργεί λόγω της σύμβασης που έχει υπογραφεί και πρέπει να αξιοποιείται. Χαριτολογώντας είπε ότι δεν κατανοεί γιατί ο κόσμος προμηθεύεται νερό από τις δημόσιες βρύσες, αφού το ίδιο νερό τρέχει στις βρύσες των σπιτιών του.

Ακόμη υπεραμύνθηκε της εξαιρετικής ποιότητας του νερού σε σχέση με το εμφιαλωμένο, χαρακτηρίζοντάς το "εξαιρετικής ποιότητας φυσικό μεταλλικό νερό Γερανείων πλούσιο σε μαγνήσιο" και προέτρεψε όλους να συγκρίνουν τα συστατικά του νερού της βρύσης με αυτά του εμφιαλωμένου. 

Καταλήγοντας ο κ. Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια για τον ολικό εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης των Αγίων Θεοδώρων και στα προγράμματα που τον θα χρηματοδοτήσουν.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες