Ερντογάν: Έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα εφόσον κάνει σημαντικά βήματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020

Ερντογάν: Έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα εφόσον κάνει σημαντικά βήματα

Την πρόθεση της Άγκυρας να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Ελλάδα, εφόσον όμως η χώρας μας κάνει «σημαντικά βήματα», εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ.


Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει πως στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως η αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή θα πρέπει να προστατευτεί με αμοιβαία βήματα και πως η Τουρκία δίνει πάντα έμφαση στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις.


Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία για την έναρξη του διαλόγου.


Παράλληλα,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως μία διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα είναι προς κοινό όφελος.


Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «συζητήθηκαν διάφορες οπτικές που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Συζήτησαν επίσης για την επανέναρξη των άμεσων ελληνο-τουρκικών διερευνητικών συνομιλιών», ανέφερε ο Μπάρεντ Λέιτς και προσέθεσε ότι «αυτό θα προετοιμαστεί σε επίπεδο συμβούλων».




 




Πηγή: https://www.news.gr/politikh/article/2360628/erntogan-etimi-gia-dialogo-me-tin-ellada-efoson-kani-simantika-vimata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες