Προβληματικά τα F-35 λένε οι Τούρκοι – Τα χτυπάνε κεραυνοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26, 2020

Προβληματικά τα F-35 λένε οι Τούρκοι – Τα χτυπάνε κεραυνοί

Σαπάκια… έβγαλαν οι Τούρκοι τα F-35 μετά την αποβολή τους από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς, επειδή πήραν τους ρωσικούς S-400.


Σύμφωνα με το τουρκικό veryansintv.com, στις Κάτω Χώρες, τα F-35 αντιμετώπισαν πρόβλημα όταν χρειάστηκε να πετάξουν με κακό καιρό, με τα αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα να «παθαίνουν ζημιές στην δεξαμενή καυσίμων».


Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως… κάθε μέρα τα νέα που φτάνουν από τα F-35 που δεν θα πάρουν είναι τέτοια που κάνουν την



 αποβολή τους από το πρόγραμμα αγοράς τους… επιτυχία και όχι αποτυχία.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Τούρκο πιλότο ε.α. Μπεγιαζίτ Καρατάς, αν η Τουρκία έπαιρνε τα F-35 θα ήταν επικίνδυνα για την αεροπορική ασφάλεια της χώρας. Όπως υπογράμμισε, τα αεροπλάνα λειτουργούν με κωδικό PIN και όνομα χρήστη, οπότε τα F-35 εξαρτώνται άμεσα από το κέντρο ελέγχου των ΗΠΑ.


Οι Τούρκοι ανέφεραν πως υπάρχει πρόβλημα ακόμα και με το πόσο «αόρατα» είναι τα συγκεκριμένα στελθ αεροπλάνα, αφού όπως τόνισαν, F-35 εντοπίστηκαν από γερμανικά ραντάρ.


Οι Κάτω Χώρες πλήρωσαν 5 δισ. δολάρια για να αγοράσουν 46 μαχητικά αεροσκάφη F-35, όμως σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές τα αμερικανικά μαχητικά αποτυγχάνουν να πετάξουν επιτυχώς σε καταιγίδες και κεραυνούς, λένε οι Τούρκοι.


Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα βλάβης αν τα F-35 πετούν σε καταιγίδα πρέπει, σύμφωνα με τους Τούρκους, οι πιλότοι να πετούν 40 χιλιόμετρα μακριά από τα σύννεφα της καταιγίδας.


Επίσης η Άγκυρα υποστηρίζει πως τα F-35 πρέπει προστατεύονται από τις καταιγίδες ακόμα και όταν δεν πετούν, σε ειδικά υπόστεγα. Γιατί πάλι εμφανίζονται προβλήματα στην λειτουργία τους από την κακοκαιρία.


Ίσως οι Τούρκοι να έχουν… τσαντιστεί από το γεγονός πως και η Ελλάδα αναμένεται να αγοράσει F-35 από τις ΗΠΑ.






Πηγή: https://www.sportime.gr/ellinotourkika/toirkia-provlimatika-ta-f-35-ta-chtipane-keravni-ke-klene-ta-lefta-tous-i-ollandi/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες