Πρόστιμο 145.000 ευρώ σε 2 σκιερ για χιονοστοιβάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2020

Πρόστιμο 145.000 ευρώ σε 2 σκιερ για χιονοστοιβάδα

Δύο σκιέρ κατηγορούνται ότι προκάλεσαν χιονοστιβάδα και μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με πρόστιμο 170.000 δολαρίων (145.000 ευρώ), σύμφωνα με τοπικά μέσα του Κολοράντο.


Στον 26χρονο Evan Hannibal και τον 38χρονο Tyler DeWitt έχουν αποδοθεί κατηγορίες ότι ξεκίνησαν μια χιονοστιβάδα στις 25 Μαρτίου που έθαψε κάτω από τόνους χιόνι τμήμα του κεντρικού δρόμου.


Ήταν μάλιστα οι ίδιοι αυτοί που έδωσαν το υλικό από την κάμερα GoPro στο Colorado Avalanche Information Center, σύμφωνα με τη «Vail Daily», μην μπορώντας φυσικά να προβλέψουν την αναπάντεχη τροπή.


«Σε όλο το βίντεο υπάρχουν αρκετά σχόλια που γίνονται για σημεία που θέλουν προσοχή», γράφει στην έκθεσή του ο ειδικός αναλυτής Brian Metzger του τοπικού γραφείου σερίφη, «το ζευγάρι ανησυχεί καθαρά για συνθήκες πρόκλησης χιονοστιβάδας, συνεχίζει όμως τον δρόμο του όπως κι αν έχει».


Στο υλικό ακούμε πράγματι τον DeWitt να λέει «αν δούμε να έρχεται περιπολικό, είμαστε ένοχοι», για να πάρει την απάντηση του Hannibal «νομίζω ότι είμαστε [ένοχοι] ούτως ή άλλως». Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, κατηγορίες αποδόθηκαν μετά την εξέταση του βίντεο.


Κι ενώ κανονικά οι δυο τους θα αντιμετώπιζαν τις συνήθεις ποινές, 6 μήνες φυλακή και 750 δολάρια πρόστιμο, η εισαγγελία του Summit County αξιώνει αποζημίωση ύψους 168.000 δολαρίων για τις ζημιές που προκλήθηκαν.


«Αναγνώρισαν πως υπάρχει κίνδυνος, αλλά συνέχισαν να το κάνουν», δήλωσε ο εισαγγελέας Bruce Brown. Ο DeWitt δήλωσε πάντως στη «Vail Daily» πως άθελά τους προκλήθηκε η χιονοστιβάδα.


Σύμφωνα με την έκθεση, η χιονοστιβάδα έθαψε μερικά μέτρα δρόμου, κατέστρεψε όμως εκχιονιστικό αξίας 120.000 δολαρίων.


«Και σε έναν δρόμο που περνούν 100.000 αυτοκίνητα τη βδομάδα, αυτό μπορεί να είναι καταστροφή», σημείωσε ο εισαγγελέας Brown στο τηλεοπτικό δίκτυο KDVR-TV.


«Εξωφρενικό χρηματικό ποσό» το χαρακτήρισε ο DeWitt, «ξεκάθαρα κάναμε ένα λάθος», είπε ο Hannibal, επισημαίνοντας πάντως πως «δεν έχουμε ακούσει ποτέ κάποιον να δέχεται τέτοιες ποινές επειδή έκανε ένα παρόμοιο λάθος».


Οι δυο τους δήλωσαν αθώοι στις 28 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψουν για τη δίκη στις 27 Οκτωβρίου...






Πηγή: https://www.newsbeast.gr/world/arthro/6726661/dyo-skier-antimetopoi-me-prostimo-145-000-eyro-epeidi-prokalesan-chionostivada?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες