Θερμό τριήμερο στη χώρα: Φλερτάρει με τους 36 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος - Δείτε χάρτες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2020

Θερμό τριήμερο στη χώρα: Φλερτάρει με τους 36 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος - Δείτε χάρτες


Ζεστός και καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ενώ το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και 36 βαθμούς Κελσίου.
Καλοκαιρινός είναι σήμερα ο καιρός στη χώρα παρά το γεγονός πως διανύουμε τον Οκτώβριομε τους μετεωρολόγους να «βλέπουν» θερμό τριήμερο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι θερμοκρασίες στην κατώτερη ατμόσφαιρα επάνω από όλη την Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα θα είναι 7 έως 13 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή των ετών 1979-2010.

Το meteo.gr επισημαίνει ότι ενδέχεται οι υψηλές θερμοκρασίες να επιμείνουν έως την Τρίτη. Οι τελικές τιμές του υδράργυρου, ωστόσο, «θα καθοριστούν και από άλλους παράγοντες, όπως η παρουσία νεφώσεων, ο άνεμος και η υγρασία της κατώτερης ατμόσφαιρας.

Χαρακτηριστικό είναι πως την Κυριακή και τη Δευτέρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια διαμερίσματα της χώρας εκτιμάται ότι θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου», προσθέτει η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο χάρτης θερμοκρασιών:


Ολοταχώς για 35άρια

Ζεστό καιρό «βλέπει» και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνοντας λόγο για άνοδο της θερμοκρασίας τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, ενώ για τη Δευτέρα αναφέρει ότι «η θερμοκρασία, στα κεντρικά και τα νότια θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου».

Ακολουθούν οι χάρτες θερμοκρασιών για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπου απεικονίζονται οι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν ένα ασυνήθιστο -για την εποχή- κύμα ζέστης.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες