ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 50 κρούσματα σε μία εβδομάδα-Αλλάζει επίπεδο από Κίτρινο σε Πορτοκαλί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2020

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 50 κρούσματα σε μία εβδομάδα-Αλλάζει επίπεδο από Κίτρινο σε Πορτοκαλί

Ο κορονοϊός παρουσιάζει ραγδαία εξάπλωση στην Ελλάδα, που χθες έσπασε κάθε ρεκόρ καταγράφοντας 667 νέα κρούσματα, φέρνει αναβαθμίσεις στον βαθμό επικινδυνότητας και άλλων περιοχών, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».



Σε αυξημένη επιτήρηση, από το κίτρινο επίπεδο επιτήρησης στο πορτοκαλί αυξημένης επιτήρησης, θα μπει η Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσιάζει 652 ενεργά κρούσματα. Σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, «σειρά» στην αλλαγή επιπέδου θα πάρει η Κορινθία από το κίτρινο στο πορτοκαλί και οι Σέρρες από το πράσινο που είναι σήμερα στο κίτρινο. Η Κορινθία από την περασμένη Κυριακή έως και χθες έχει δηλώσει 50 κρούσματα και οι Σέρρες 61 περιστατικά για το ίδιο διάστημα. Στις Σέρρες κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί και σε φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών.


Η Βοιωτία είναι η περιοχή που ακολουθούσε στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με επιπλέον 30 κρούσματα, τα 22 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστές συρροές. Άλλες περιοχές που τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν πολλαπλές μολύνσεις είναι η Λάρισα και η Καβάλα, ενώ ψηλά στον μολυσματικό χάρτη είναι η Πέλλα.


Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού αναμένεται να έρθει σήμερα, όπως επισημαίνουν αξιόπιστες πηγές, μετά την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Οι ανακοινώσεις, εάν δεν υπάρξει ταχύτατη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή.





 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες