Έξωση 90χρονης: Πολίτης παραχώρησε μονοκατοικία για τη γιαγιά, τον εγγονό και τον σκύλο τους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2020

Έξωση 90χρονης: Πολίτης παραχώρησε μονοκατοικία για τη γιαγιά, τον εγγονό και τον σκύλο τους


Πολίτης παραχώρησε μονοκατοικίαΠολίτης παραχώρησε μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο. Όπως είπε στους Γιατρούς του Κόσμου, παραχωρεί δωρεάν το σπίτι χωρίς να επιθυμεί την παραμικρή καταβολή ενοικίου. Για τυπικούς λόγους θα συνάψει ένα παραχωρητήριο για να είναι φορολογικά τακτοποιημένο το θέμα. Οι Γιατροί του Κόσμου θα αναλάβουν την ανακαίνιση της μονοκατοικίας και την πληρωμή των λογαριασμών.Η γιαγιά και ο 25χρονος εγγονός της, Κώστας, θάρρησαν στο άκουσμα της θετικής είδησης. Μάλιστα, είναι διπλά χαρούμενοι γιατί το σπίτι διαθέτει μία μικρή αυλή που θα είναι ό,τι καλύτερο για το σκυλάκι τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν για να παραχωρήσουν σπίτι και άλλοι πολίτες. Ωστόσο, προκρίθηκε η λύση του Αγίου Δημητρίου, που ήταν και η γειτονιά της γιαγιάς για πάρα πολλά χρόνια.
"Πώς βίωσα την έξωση"

Ο 25χρονος Κώστας μίλησε στο ethnos.gr από το υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου, όπου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα μαζί με την 90χρονη γιαγιά του, ύστερα από την έξωση από το διαμέρισμα όπου ζούσαν στον Άγιο Δημήτριο.

Η γιαγιά Ελένη είναι ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε από τότε που ήταν τεσσάρων χρόνων. Ο Κώστας περιέγραψε στο ethnos.gr πώς από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε ο ίδιος και η 90χρονη γιαγιά του στο δρόμο. "Έγιναν όλα ξαφνικά. Χρωστούσαμε ενοίκια ύψους 1.400 ευρώ. Ήρθε ένα απόγευμα ένας δικαστικός κλητήρας και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε από το σπίτι. Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου. Εμείς είχαμε πει τις προηγούμενες ημέρες στον ιδιοκτήτη του σπιτιού να κάνει λίγη υπομονή, να περιμένει να περάσουν λίγες ημέρες, μέχρι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα χρήματα. Δεν έκανε, όμως, υπομονή. Τα πράγματα για μας οικονομικά είναι πολύ δύσκολα. Η γιαγιά μου παίρνει σύνταξη 300 ευρώ και εγώ έκανα διάφορα μεροκάματα, τα οποία όμως σταμάτησαν λόγω του κορονοϊού".

Όπως λέει ο Κώστας, ο ίδιος και η γιαγιά του κλήθηκαν να πάρουν ό,τι μπορούν από τα υπάρχοντά τους στα χέρια και να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα: "Πήραμε όσα πράγματά μπορούσαμε και βγήκαμε από το σπίτι. Ήταν αδύνατο να πάρουμε όλα μας τα πράγματα, γιατί δεν μπορούσαμε να τα κουβαλήσουμε. Αφήσαμε πολλά πίσω".

Ο Κώστας και η γιαγιά Ελένη έμειναν για πρώτη φορά στη ζωή τους άστεγοι: "Περάσαμε στο δρόμο τέσσερις ημέρες, μαζί με ένα σκυλάκι που είχαμε στο σπίτι. Τριγυρνούσαμε από εδώ και από εκεί. Τα βράδια απλά περιμέναμε να ξημερώσει. Αυτές τις ημέρες, ενώ μας έβλεπε κόσμος, δεν βρέθηκε κανείς να μας δώσει βοήθεια".

Τελικά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου επικοινώνησαν με τους Γιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι τους προσέφεραν βοήθεια. Ο 25χρονος Κώστας και η γιαγιά του βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου.

Η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, εντυπωσιάστηκε, όπως είπε στο ethnos.gr, από την αγάπη του Κώστα και της γιαγιάς Ελένης για το σκυλάκι τους: "Όταν τους συναντήσαμε στην αρχή και τους είπαμε ότι στο υπνωτήριο δεν μπορεί να φιλοξενηθεί ο σκύλος, μας είπαν ότι χωρίς το ζώο δεν πάνε πουθενά. Προτίμησαν να περάσουν δύο ημέρες στο δρόμο με το σκυλάκι, μέχρι να βρούμε ξενώνα για το ζωάκι. Όταν τους είπαμε ότι το σκυλί θα φιλοξενηθεί σε ξενώνα, τότε δέχτηκαν να έρθουν"

Γράφει το Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες