Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2020

Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο

Από ένα γορίλα που αγκαλιάζει τον άνθρωπο που τον προσέχει μέχρι θεόρατα βουνά από αλάτι: Οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν μεταξύ μεταξύ 6.500 «κλικ» από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτογραφίας «BigPicture: Natural World Photography Competition», αποτυπώνουν την ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο.

Οι 50 φωτογραφίες που απέσπασαν βραβείο θα παρουσιαστούν στην ετήσια έκθεση BigPicture που ανοίγει τις πύλες της από τις 26 Ιουλίου στο Σαν Φραντσίσκο.

Επίδειξη ερωτισμού



Το φετινό μεγάλο βραβείο δόθηκε στον Νορβηγό φωτογράφο Audun Rikardsen, ο οποίος αποτύπωσε το ερωτικό παιχνίδι μίας μαύρης πέρδικας που προσπαθεί να εντυπωσιάσει το επίδοξο ταίρι του.


Το τρυφερό γοριλάκι



Ο Αντρέ Μπάουμα βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του καθημερινά για να φροντίσει τους γορίλες στο εθνικό πάρκο Βιρούνγκα του Κονγκό. Την αγάπη του αυτή τού την ανταποδίδουν τα τρυφερά αυτά όντα. «Ενώ παρακολουθούσα από απόσταση, ένα μικρό του Αντρέ τον τύλιξε με μία αγκαλιά, δίνοντάς μου την ευκαιρία να απαθανατίσω την απίστευτη αυτή σχέση. Δεν έχει δει ποτέ ξανά τόσο στενό και φυσικό δεσμό μεταξύ ενός πλάσματος της άγριας φύσης και ενός ανθρώπου», παραδέχεται ο φωτογράφος Τζέιμς Γκίφορντ, νικητής στην κατηγορία «Άνθρωπος/φύση».


Η περίεργη αρκούδα



Στο ποτάμι Οζεμάγια της Ρωσίας, ένα από τα αγαπημένα σημεία κυνηγιού για τις αρκούδες της περιοχής, ο Ρώσος φωτογράφος Mikhail Korostelev βούτηξε στο νερό και περίμενε. Σύντομα, μία περίεργη αρκούδα άρχισε να παρατηρεί το αλλόκοτο πλάσμα στο βυθό του ποταμού. Εκείνη τη στιγμή ο Korostelev πάτησε το κουμπί της μηχανής του.


Οι απόκοσμες αλυκές



Στα υψίπεδα της βορειοδυτικής Αργεντινής βρίσκεται η Salar de Antofalla, μία από τις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου. Η Chiara Salvadori κατέγραψε τις αλλαγές του τοπίου καθώς τα σύννεφα πλησίαζαν και περνούσαν. Όπως λέει η φωτογράφος, η απουσία ζωής εκεί, λόγω του ξηρού περιβάλλοντος αλλά και των γειτονικών ηφαιστείων, κάνει το τοπίο γοητευτικά απόκοσμο.


Ο περήφανος Segla



Σε ύψος 650 μέτρων, ο βράχος Segla στη Νορβηγία θεωρείται η επιτομή του άγριου και παρθένου νορβηγικού τοπίου. Εδώ κυκλοφορούν ακόμα τάρανδοι ενώ μεγάπτερες φάλαινες, όρκες και θαλασσαετοί κυνηγούν τις ρέγγες των φιορδ.


Το θαλάσσιο ιγκουάνα



Τα ιγκουάνα είναι οι μόνες σαύρες που βουτούν κάτω από τη θάλασσα. Με την τροφή τους να σπανίζει στις ηφαιστειακές ακτογραμμές των νησιών Γκαλαπάγκος, τα θαλάσσια αυτά ερπετά έχουν εξελιχθεί ώστε να θρέφονται από τη θάλασσα. Βουτούν με μία ανάσα σε βάθη έως 25 μέτρα και τρώνε τα φύκια του κρύου βυθού.


Το πεινασμένο αρκτικό αλεπουδάκι



Εστιάζει στην άγρια ζωή, την επιβίωση και τους λαούς του παγωμένου Βορρά.








Πηγή: hellenicweather
 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες