19 πράγματα που κάνει μόνο ένας gentleman - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2020

19 πράγματα που κάνει μόνο ένας gentleman


Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, ένα πράγμα ωστόσο παραμένει (ευτυχώς) σταθερό, η ικανότητα ενός άντρα να είναι gentleman. Στο σύγχρονο και προβληματικό κόσμο μας ωστόσο, ο όρος gentleman είναι δύσκολο να διατυπωθεί, καθώς πολλοί είναι οι άντρες που δεν γνωρίζουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καθιστούν έναν άντρα gentleman.

Λοιπόν το να είσαι gentleman δεν είναι κάτι που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με έναν διακόπτη. Είναι τρόπος ζωής και βασίζεται στην λέξη “σεβασμός”. Παρόλο που οι gentlemen σήμερα θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σωτηρία.


Για έναν άνδρα έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος ζωής του, η αξιοπιστία του και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους του, είτε αυτοί είναι ανώτεροί του, είτε όχι. Έτσι, ένας σωστός gentleman πρέπει:
1. Να κρατά τον λόγο του

Ένα από τα πολυτιμότερα χαρακτηριστικά ενός gentleman είναι η αξιοπιστία του. Έτσι δεν θα πρέπει να δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις.
2. Να σέβεται τους γύρω του

Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω για να χτιστούν γερά θεμέλια σε μια ανθρώπινη σχέση. Να σέβεσαι πάντα τους γύρω σου, ακόμα και αν βρίσκονται σε χαμηλότερη (ηλικιακά ή ιεραρχικά) θέση από σένα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, γι’ αυτό μην απαντάς με κακία ή απαξίωση στην καλοσύνη.
3. Να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με ψυχραιμία

Οι άνδρες φημιζόμαστε για την ψυχραιμία που επιδεικνύουμε μπροστά στις δυσκολίες, αντίθετα με τις γυναίκες που λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας, πελαγώνουν. Να είσαι αισιόδοξος και να παλεύεις για το καλύτερο.
4. Να λέει “ευχαριστώ” και “παρακαλώ”

Πάντα να λες “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που σε βοηθούν και “παρακαλώ” όταν προσφέρεις εσύ τη βοήθειά σου. Είναι από τις μεγαλύτερες ενδείξεις ότι έχεις καλή ανατροφή.
5. Να χαμογελάει συχνά

Δεν μπορείς να έχεις πάντοτε καλή διάθεση, μπορείς όμως να χαμογελάς μπροστά σε ένα πρόβλημα και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα επιλυθεί.
6. Να είναι τυπικός

Προσπάθησε να είσαι πάντα στην ώρα σου, ή να ενημερώνεις έγκαιρα όταν πρόκειται να αργήσεις.
7. Να προσέχει την προσωπική του υγιεινή

Η καθαριότητα και η προσεγμένη εμφάνιση δείχνουν ότι σέβεσαι τον εαυτό σου, αλλά και τους γύρω σου.
8. Να είναι καλός ακροατής

Δώσε προσοχή σε αυτά που σου λένε οι γονείς σου, η σύντροφος σου, οι φίλοι σου ή οποιοσδήποτε άλλος και δείξε τους ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που λένε. Αν μάλιστα το θεωρείς απαραίτητο, δώσε τους μια καλή συμβουλή.


9. Να δίνει απλόχερα την βοήθεια του

Δεν είναι ανάγκη να χρωστάς χάρη σε κάποιον για να τον βοηθήσεις. Πρέπει να προσφέρεις τη βοήθεια σου σε ένα συνάνθρωπο σου που έχει ανάγκη.
10. Να είναι οργανωτικός

Ο σωστός προγραμματισμός είναι το παν για να μπορέσεις να πετύχεις στη ζωή σου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είσαι ελαστικός και ότι δεν πρέπει να αφήνεις περιθώρια για αλλαγές, όμως ένας άνθρωπος που προχωρά χωρίς κάποιο σχέδιο, εύκολα αποσπάται και δυσκολεύεται να φτάσει στο στόχο του.
11. Να μην μιλά πίσω από την πλάτη των άλλων

Δεν πρέπει ποτέ να μιλάς πίσω από την πλάτη κάποιου ατόμου με υποτιμητικό τρόπο, ούτε να προσπαθείς να αμαυρώσεις την φήμη του, ανεξαρτήτως του τι σκέφτεσαι για αυτό. Αυτές τις μέρες, με τα social media να μπορούν να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ένας αληθινός gentleman διατηρεί την ακεραιότητα του, μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο για να επιλύσει ένα ζήτημα.
12. Να δουλεύει σκληρά

Είτε χτίζεις μια καριέρα, είτε θέλεις να ενισχύσεις τις προσωπικές σου σχέσεις, οι παρακάμψεις δεν πρέπει ποτέ να γίνουν το μέσο για την επίτευξη των στόχων σου, καθώς μόνο η σκληρή και ειλικρινής εργασία θα σου εγγυηθεί μακροπρόθεσμα οφέλη και θα διατηρήσει το όνομα σου ανέπαφο.
13. Να μην κρίνει

Αν ένας συνεργάτης σου χρειάζεται βοήθεια ή ένας φίλος σου θέλει κάποιον για να μιλήσει, θα πρέπει να τον ακούσεις και σε καμια περίπτωση να μην τον κρίνεις. Μπορείς να δώσεις την συμβουλή σου επι του θέματος και από εκεί και πέρα μπορεί να πράξει όπως νομίζει.
14. Να κατανοεί την διαφορά μεταξύ της αυτοπεποίθησης και της αλαζονείας

Σε κανέναν δεν αρέσει η συζήτηση με έναν αλαζόνα. Έτσι, απέφυγε να μιλάς συνέχεια για τα επιτεύγματά σου και όταν σου κάνουν μια φιλοφρόνηση, να την αποδεχεσαι με έκπληξη και σεμνότητα. Μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση αλλά μην την αφήσεις να μετατραπεί σε έπαρση.
15. Να συμπεριφέρεται στους σερβιτόρους με σεβασμό

Πάντα να θυμάσαι ότι οι σερβιτόροι και γενικότερα όσοι σε εξυπηρετούν, είναι άνθρωποι. Έτσι όπως και με τους υπόλοιπους συνανθρώπους σου, πρέπει να τους μεταχειρίζεσαι με τον σεβασμό που τους αξίζει και να είσαι πάντα ευγενικός, λέγοντας ευχαριστώ και παρακαλώ.
16. Να ξέρει να χάνει

Αν υπάρχει ένα άνθρωπος στον πλανήτη με μεγάλη έπαρση, αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε αντίθεση με τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, πρέπει να είσαι ακέραιος και αξιοπρεπής.Το να αναγνωρίζεις την ήττα δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά δείχνει έναν άνθρωπο που είναι πρόθυμος να συγχαρεί και να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα του αντιπάλου του.
17. Να είναι ευπαρουσίαστος

Ανεξάρτητα από την περιπτωση πρέπει πάντα να είσαι καλοντυμένος. Όταν βρίσκεσαι στο γραφείο σημαίνει ότι θα φοράς ένα κοστούμι που να σου εφαρμόζει ωραία, σε συνδυασμό με ένα πουκάμισο και γραβάτα, ενώ αντίθετα σε ένα μπαρ μπορείς να έχεις μια πιο casual εμφάνιση με ένα polo μπλουζάκι, παντελόνι chino και ένα ζευγάρι sneakers. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα ρούχα σoυ θα αγκαλιάζουν την σιλουέτα σου και να μην είναι ούτε πολύ φαρδιά αλλά ούτε πολύ στενά.
18. Να προσέχει τα παπούτσια του

Τα sneakers έρχονται και φεύγουν, αλλά ένα ζευγάρι κλασικά παπούτσια διαρκεί για πάντα. Έτσι, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η επένδυση σε ένα ζευγάρι διαχρονικά παπούτσια είναι πολύ καλύτερη από την αγορά ενος παπουτσιού που ακολουθει την τελευταία τάση της μόδας. Επιπλέον, θα πρέπει να τα καθαρίζεις τακτικά, καθώς τα παπούτσια φοριούνται πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο στη ντουλάπα σου και σίγουρα ταλαιπωρούνται περισσότερο.
19. Να είναι πιο γεναιόδωρος με τον χρόνο του

Καταλαβαίνουμε ότι οι σύγχρονες απαιτήσεις κλέβουν πολύ χρόνο από το πρόγραμμα σου. Ωστόσο, θα πρέπει να αφιερώνεις λίγες ώρες στα άτομα που είναι κοντά σου. Επέλεξε ένα απόγευμα ή μια μέρα κάθε εβδομάδα για να την αφιερώσεις σε φίλους, στην οικογένεια σου ή ακόμα σε έναν εθελοντικό οργανισμό που πιστεύεις ότι έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.΄

Πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες