“Μπαμπάς” Συνταγή: Για τους λάτρεις του σιροπιαστού γλυκού με σαντιγί - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2020

“Μπαμπάς” Συνταγή: Για τους λάτρεις του σιροπιαστού γλυκού με σαντιγί


Μπαμπάς” Συνταγή: Συστατικά
Για τον μπαμπά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
18 γρ. μαγιά ξηρή
50 γρ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
5 αβγά, μεσαία
βούτυρο, για τη φόρμα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα



Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
50 γρ. ρούμι, προαιρετικά

Για τη σύνθεση


500 γρ. σαντιγί
100 γρ. κεράσια, γλασέ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον μπαμπά
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγιά, το μέλι, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα – ένα τα αβγά και χτυπάμε δυνατά για 4-5 λεπτά. Το μείγμα στο τέλος θα είναι υδαρές.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα 23 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος του για περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.



Για το σιρόπι
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τις φλούδες από πορτοκάλι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Μόλις λιώσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τον μπαμπά εγκάρσια και ραντίζουμε με ρούμι τις κομμένες πλευρές.
Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφηθεί το σιρόπι και από τις δυο πλευρές για 1 ώρα.

Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος το ένα κομμάτι του μπαμπά και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί.
Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
Στολίζουμε με τα κεράσια γλασέ και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here