Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκια της τροχαίας στα αυτοκίνητα για τις παρά το lockdown μετακινήσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσα άτομα επιβαίνουν, τι συγγένεια έχουν μεταξύ τους και αν γίνεται σωστή χρήση της μάσκας. 


Έλεγχοι δινεργούνται και για τον λόγο της μετακίνησης που καθορίζεται από το SMS στο 13033 και από τα αντίστοιχα έντυπα.


Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση παραβάσεων βεβαιώνεται το πρόστιμο των 300 ευρώ.Στο αυτοκίνητο επιτρέπεται, λοιπόν, μέχρι ένας επιβάτης, πλην του οδηγού, με τη διάταξη να αφορά ταξί αλλά και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.


Ωστόσο, σε περίπτωση που πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα παιδιά ο περιορισμός δεν ισχύει - όπως τα μέλη μιας οικογένειας είναι όλη μέρα μαζί στο σπίτι, έτσι θα είναι και στο αυτοκίνητο. Ειδικότερα, η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.


Επίσης, μπορεί να υπάρχει και δεύτερος επιβάτης στο όχημα, εφόσον χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί.


Ακόμη, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.


Επίσης, η λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.


Αναφορικά με τη χρήση μάσκας ισχύουν επίσης συγκεκριμένοι κανόνες: Εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ΙΧ όταν επιβαίνουν έχουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α' και β' βαθμού.


Ποιοι είναι οι συγγενείς α' και β' βαθμού

Α’ βαθμού:


(κατιόντες – ανιόντες) γονείς, παιδιά


(εξ αγχιστείας) ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά


Β’ βαθμού:


(κατιόντες – ανιόντες) παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια


(εξ αγχιστείας) γαμπρός, νύφη, κουνιάδος, κουνιάδα (γυναικάδελφοι)


(εκ πλαγίου) αδέλφια


Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/auto-moto/item/68855-posa-atoma-epitrepontai-sto-aftokinito-simera-kyriaki
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here