Κορονοϊός: «Μάχη» για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ – Ασθενείς μεταφέρονται από νομό σε νομό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2020

Κορονοϊός: «Μάχη» για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ – Ασθενείς μεταφέρονται από νομό σε νομό


Lockdown: Την περαιτέρω παράταση του lockdown για μετά τις 7 Δεκεμβρίου, που θεωρητικά λήγει η πρώτη, εισηγούνται ειδικοί που συμμετέχουν στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού.

Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μικρή πτώση του αριθμού των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι περισσότερες από τα εξιτήρια ενώ οι θάνατοι δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.
Μετά από τρεις εβδομάδες σε lockdown, η χώρα μετρά ακόμα εφιαλτικά ρεκόρ.

Xθες καταγράφηκε νέο ρεκόρ θανάτων από την έναρξη της πανδημίας, με 121 νεκρούς, 606 διασληνωμένους και 1747 κρούσματα.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας οι ροές ασθενών δεν σταματούν. Γιατροί και νοσηλευτές αναζητούν ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας σε περιφέρειες που ακόμη αντέχουν.

Καθημερινά, ασθενείς από τη δυτική Μακεδονία μεταφέρονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και των Πατρών, ενώ και από τη Θεσσαλία διακομίζονται περιστατικά στη Νότια Ελλάδα. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες μέρες να έχουμε αεροδιακομιδές προς την Αθήνα.

Στο νοσοκομείο της Δράμας 130 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη, με 12 διασωληνωμένους. Οι εισαγωγές δεν εμφανίζουν την αναμενόμενη μείωση και η πόλη θρηνεί δεκάδες θύματα.

Πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν σε όμορους νομούς. Περίπου 70 άνθρωποι νοσηλεύονται σε όμορα νοσοκομεία της περιοχής. Ήδη στο νοσοκομείο της Δράμας έχουν σημειωθεί 70 νεκροί και περίπου 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη μάχη σε γειτονικά νοσοκομεία.

Στα Γιαννιτσά η κλινική είναι γεμάτη με 100 ασθενείς όπως η μονάδα εντατικής. Ανάλογη η κατάσταση και στην Έδεσσα όπου νοσηλεύονται 93 άτομα.
Βαρύ τίμημα πληρώνει ο Βόλος καθώς στο δεύτερο κύμα 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της πόλης.

Η Λάρισα καθημερινά δίνει μεγάλο αριθμό μολύνσεων και οι ροές στα νοσοκομεία έχουν φέρει στα όρια του εμφράγματος το σύστημα.

Η πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία της Αχαΐας, οφείλεται στα περιστατικά που δέχονται από την υπόλοιπη χώρα.

Η μικρή μείωση σε εισαγωγές σε κάποιες περιφέρειες δεν έχει δώσει ακόμα ανάσα ζωής στα νοσοκομεία.

Ο φαύλος κύκλος που σχηματίζει η ανισομερής κατανομή των κρουσμάτων στις περιοχές της χώρας ανησυχεί την κυβέρνηση, καθώς παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε Θεσσαλονίκη και Αττική, η κατάσταση στην περιφέρεια παραμένει δύσκολη. Κι αυτή η δύσκολη κατάσταση στη συνέχεια επιβαρύνει τις υποδομές των νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Καλή είναι η εικόνα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που δεν αποκλείεται να πάρει αύριο εξιτήριο.

Στη Θεσσαλονίκη, «ανάσα» ζωής για όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης είναι η επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες