Αυτά ισχύουν από τις 6:00 Σήμερα στη Δυτική Αττική - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2020

Αυτά ισχύουν από τις 6:00 Σήμερα στη Δυτική Αττική

Μια νέα, δύσκολη ημέρα, ξημερώνει για τις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας της δυτικής Αττικής, καθώς τίθενται σε ισχύ τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκειμένου να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο που παραμένει στα ύψη.

  

Σε γενικευμένο lockdown μπαίνουν από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί και για επτά μέρες οι δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας της δυτικής Αττικής όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς χθες σε έκτακτη ενημέρωση από τη Θεσσαλονίκη.


Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Παρασκευή (18/12), στις 6 το πρωί:


  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, εξαιρουμένων των εργαζόμενων, οι οποίοι θα κινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντίστροφα, με αποκλειστική άδεια εργοδότη.
  • Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμη και με τη μέθοδο του click away
  • Αναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, κέντρων περιποίηση νυχιών και βιβλιοπωλείων
  • Αναστολή λειτουργίας πάσης φύσεων εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εκτός από τις κηδείες οι οποίες θα πραγματοποιούνται μόνο με δέκα άτομα.
  • Αναστολή πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και τέλεση εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με την παρουσία κληρικών
  • Μαζικοί έλεγχοι των πληθυσμών με rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση επαφών
  • Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Ενθάρρυνση και σύσταση προς τις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν ελέγχους με ιδία μέσα με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών
  • Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες στους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • Μαζική διανομή μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Απομόνωση των κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί γι' αυτόν τον σκοπό, κυρίως όταν κρίνεται ανέφικτος ο κατ' οίκον περιορισμός
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών
  • Εκστρατεία ενημέρωσης
  • Εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων για τήρηση των μέτρων.

Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν για μία εβδομάδα όταν και θα επανεξεταστεί η κατάσταση.


«Δεν αποκλείεται σκληρότερο lockdown τον Ιανουάριο»


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή πιο σκληρού lockdown τον Ιανουάριο, ακόμα και αντίστοιχου με αυτό του Μαρτίου, άφησε νωρίτερα ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς όπως σημείωσε τον επόμενο μήνα αναμένεται μεγαλύτερη έκρηξη του ιού.


«Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα. Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο που σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας, όμως τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, με αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος. Δεν αποκλείεται να είναι χειρότερο από ό,τι βιώσαμε τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και η Ευρώπη προετοιμάζεται ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον συγχρωτισμό τις ημέρες των εορτών. Έτσι, ενδέχεται παράταση του υπάρχοντος lockdown και τον Ιανουάριο ή ακόμα σκληρότερο, τύπου Μαρτίου», σημείωσε ο καθηγητής.






Πηγή: newsbomb
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες