Κροατία: Ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών Ρίχτερ -Νεκρό ένα παιδί, κατέρρευσαν κτίρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020

Κροατία: Ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών Ρίχτερ -Νεκρό ένα παιδί, κατέρρευσαν κτίρια


Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε την Κροατία και κυρίως την περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, όπου σημειώθηκαν και καταρρεύσεις κτιρίων.
Ο σεισμός σημειώθηκε στη 1:19 μ.μ. ώρα Ελλάδας την Τρίτη στην κεντρική Κροατία, μία ημέρα μετά τη δόνηση των 5,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Ζάγκρεμπ, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).
Νεκρό ένα παιδί
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ανατολική ακτή της Αδριατικής, στη Σλοβενία, τη Βοσνία και τη Σερβία, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες που καταγράφουν τοπικά και διεθνή ΜΜΕ, έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές κυρίως στην κωμόπολη Πετρίνια, ο δήμαρχος της οποίας, Ντάρινκο Ντούμποβιτς, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός παιδιού.
Σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν τραυματίες σε τουλάχιστον τρεις πόλεις. Ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών, Τόμισλαβ Φαμπίγιανιτς, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε Πετρίνια και Σιζάκ.
Τρόμος στους κατοίκους
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, άνθρωποι πήδηξαν από μπαλκόνια στην Πετρίνια, ενώ κατέρρευσε η οροφή νοσοκομείου στην πόλη Σιζάκ. Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και σε άλλες πόλεις κοντά στο επίκεντρο, καθώς και στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, όπου καταγράφηκαν ζημιές στα υπουργεία Κατασκευών και Άμυνας. Προβλήματα καταγράφονται και στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Κροατίας. Στην Πετρίνια μεταβαίνουν εσπευσμένα ο πρόεδρος Μιλάνοβιτς και ο πρωθυπουργός Πλένκοβιτς.

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας έκλεισε προληπτικά μετά τον σεισμό στην Κροατία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή τη Δευτέρα, είχε σημειωθεί σεισμός 5,2 Ρίχτερ, ακολουθούμενος από δόνηση 4,9 Ρίχτερ, αλλά από τη δόνηση αυτή δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο ζημιές σε χτίσματα στις κωμοπόλεις Πετρίνια και Σιζάκ.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες