Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες στη Γερμανία - «Σε κατάσταση αμόκ» ο οδηγός που έπεσε σε πεζούς - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2020

Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες στη Γερμανία - «Σε κατάσταση αμόκ» ο οδηγός που έπεσε σε πεζούς

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα βρέφος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης είναι 52 ετών, Γερμανός και κάτοικος της περιοχής και έχει συλληφθεί.
Τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 15 τραυματίες άφησε πίσω του ο οδηγός που έπεσε νωρίτερα σήμερα με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, στην Ρηνανία - Παλατινάτο, στη Γερμανία. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης είναι 52 ετών, Γερμανός και κάτοικος της περιοχής και έχει συλληφθεί.

Τα κίνητρά του ωστόσο παραμένουν ασαφή, ενώ γίνεται λόγος για «κατάσταση αμόκ». «Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον δράστη και αυτό είναι για την ώρα δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης οδήγησε εσκεμμένα το μάρκας Range Rover αυτοκίνητό του προς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, ενώ κινείτο επί σχεδόν ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. «Κάποιοι άνθρωποι πετάχτηκαν στον αέρα από την σύγκρουση», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Bild το περιστατικό. «Οι γιατροί είναι στο σημείο. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε κάτι για το υπόβαθρο της υπόθεσης, εάν είναι τρομοκρατική πράξη ή κάτι άλλο».

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here