«Μεροκάματο» 50-100 ευρώ για να «ακούει» τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ. - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021

«Μεροκάματο» 50-100 ευρώ για να «ακούει» τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ.


«Μεροκάματο» από 50 έως 100 ευρώ έπαιρνε ο 36χρονος που συνελήφθη στο Ζεφύρι, γιατί φέρεται να υπέκλεπτε τις επικοινωνίες των αστυνομικών μέσω ασυρμάτου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 36χρονος είχε συντονίσει τον ασύρματο στις συχνότητες της Άμεσης Δράσης για να δίνει πληροφορίες σε μέλη συμμοριών που έκαναν διαρρήξεις και κλοπές. Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι το άτομο που του έδωσε τον ασύρματο «κάνει κλοπές μαζί με συνεργούς του σε σπίτια και του έχουν αναθέσει να ακούει συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., έναντι αμοιβής (από 50 έως 100 ευρώ) την ημέρα».


Οι κωδικοί που έπρεπε να ακούει είναι αυτοί που αντιστοιχούν σε κλοπές και διαρρήξεις.

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από μία πληροφορία που είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου. Η πληροφορία ανέφερε ότι κακοποιός με έδρα τη δυτική Αττική ήταν επαγγελματίας «υποκλοπέας» των σημάτων της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα είχε έναν ασύρματο, με τον οποίο υπέκλεπτε τις διαβιβάσεις των αστυνομικών που έκαναν περιπολίες ή που προσέρχονταν σε ένα συμβάν.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν παρείχε τις «υπηρεσίες» του μόνο σε μία εγκληματική οργάνωση αλλά σε τουλάχιστον τρεις. Αυτό είναι το στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς, καθώς σε προηγούμενες περιπτώσεις υποκλοπών οι συμμορίες είχαν το δικό τους ασύρματο και δεν πλήρωναν κάποιον «συνεργάτη» για το σκοπό αυτό.

Το άτομο αυτό άκουγε τους αστυνομικούς και ενημέρωνε κλέφτες και διαρρήκτες για τις κινήσεις τους. Φυσικά με το… αζημίωτο.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου έκαναν έρευνα στο σπίτι του στο Ζεφύρι και του πέρασαν χειροπέδες. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου πήρε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ασύρματος που βρέθηκε στην κατοχή του Ρομά ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και δεύτερος ασύρματος (που δεν ήταν υπηρεσιακός της ΕΛ.ΑΣ.), ο οποίος επίσης ήταν συντονισμένος στις συχνότητες της Άμεσης Δράσης.
Επίσης, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας, πιθανότατα για πιθανούς στόχους διαρρηκτών.
Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 36χρονο από το Ζεφύρι που βρήκε τους ασυρμάτους απάντησε ότι τους πήρε από έναν φίλο του από τη Θεσσαλονίκη πριν από 15 με 20 ημέρες.
Επίσης, ανέφερε ότι είχε και φορτιστή για το φορητό ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες