Κυριακάτικο τραπέζι: Γαριδομακαρονάδα και μία πατσαβουρόπιτα με κρέμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2021

Κυριακάτικο τραπέζι: Γαριδομακαρονάδα και μία πατσαβουρόπιτα με κρέμα

Δύο πολύ γευστικά πιάτα σερβίρουμε στο Κυριακάτικο τραπέζι, το τελευταίο του Ιανουαρίου.
Για κυρίως θα μαγειρέψουμε αγαπημένη γαριδομακαρονάδα ενώ για γλυκό θα τρατάρουμε μία πατσαβουρόπιτα με κρέμα ή αλλιώς μία εύκολη μπουγάτσα.
Καλή όρεξη.
Γαριδομακαρονάδα



Μερίδες: 4-5

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά


Υλικά


500 γρ. γαρίδες


400 γρ ζυμαρικά σπαγγέτι no. 6


1 μεγάλο κρεμμύδι


2 σκελίδες σκόρδο


2 κόκκινες πιπεριές


1 πράσινη πιπεριά


1 μικρό ματσάκι μαϊντανό


2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή


3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτα τύπου πουμαρό


4-5 ίνες σαφράν


200 ml. λευκό κρασί


50 ml. μπράντυ


κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη


Ελαιόλαδο


Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Αλάτι


Εκτέλεση


Προετοιμάζουμε τις γαρίδες ανάλογα με το είδος που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν με 250 ml. νερό και λίγο αλάτι για 5 λεπτά

Κατόπιν περνάμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.

Τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις βάζουμε μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε γουδί, όπου και τις πολτοποιούμε σαν κρέμα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.

Βάζουμε το νερό για τα μακαρόνια να βράζει.

Σωτάρουμε σε 80 ml. ελαιόλαδο τα λαχανικά για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο.

Ανακατεύουμε και σωτάρουμε άλλο 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και το μπράντυ.

Προσθέτουμε την μουστάρδα, την ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περίπου 4-5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε άλλα 3 λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό αλ ντέντε.

Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, στις γαρίδες

Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα με τις γαρίδες, αφαιρώντας τα με τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να κρατήσουν και λίγο από το νερό που έβρασαν.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά και βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Αποσύρουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα.

Αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αναδημοσίευση από HuffPost και Funky Cook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες