Η Γαλλία πουλά εταιρείες της στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για εμπάργκο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2021

Η Γαλλία πουλά εταιρείες της στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για εμπάργκο

Μετά τη δήλωση Ερντογάν για εμπάργκο στα γαλλικά προϊόντα, η Γαλλία πούλησε 4 εταιρείες της στην Τουρκία. Και οι 4 εταιρείες είναι εταιρείες ενέργειας και ανήκουν στον όμιλο Engie. Ο Τούρκος πρόεδρος στα τέλη Οκτωβρίου είχε καλέσει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων «Σταματήστε να αγοράζετε γαλλικά προϊόντα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της γείτονος είχε καταφερθεί για μία ακόμα φορά κατά του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ξεκάθαρα ότι ευθύνεται για επιθέσεις σε μουσουλμάνους, ενώ είχε πει ότι έχει ανάγκη από ψυχίατρο.


«Μουσουλμανικοί χώροι εργασίας, σπίτια και σχολεία δέχονται επίθεση από φασιστικές ομάδες σχεδόν κάθε μέρα. Φωνάζω από τη χώρα μου από εδώ. Μην προτιμάτε ποτέ γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε ποτέ. Αυτές οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας, ο οποίος είχε ανάγκη ψυχιατρικού ελέγχου. Σήμερα που μιλάμε η ανομία εναντίον μουσουλμάνων έχει γίνει σχεδόν συνηθισμένη σε πολλά δυτικά κράτη που δεν τηρούν τη Δημοκρατία για όλους. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, έχει γίνει πολιτική που προωθείται σε επίπεδο αρχηγού κράτους».


Συνεχίζοντας στον παραληρηματικό του λόγο, ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τον Μακρόν «πραγματικό φασίστα, είσαι ένας ναζί με την πραγματική έννοια. Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τις... πλάτες των δυνάμεων ασφαλείας...».


Υπενθυμίζεται ότι και η Κομισιόν είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία της στην πιθανότητα μποϊκοτάζ των ευρωπαϊκών προϊόντων από την Τουρκία, μετά το σχετικό κάλεσμα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενάντια στα γαλλικά προϊόντα. Ειδικότερα,  ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας Ούβαρι, είχε αναφέρει πως μια τέτοια κίνηση θα απομάκρυνε ακόμη περισσότερο την Τουρκία από την Ε.Ε.


«Οι συμφωνίες της Ε.Ε. με την Τουρκία προβλέπουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων και ως εκ τούτου η Τουρκία απαιτείται να σεβαστεί και να τηρήσει αυτές τις συμφωνίες. Τα μποϊκοτάζ, το μόνο που θα πετύχουν, θα είναι να απομακρύνουν την Τουρκία περισσότερο από την Ε.Ε.», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μπάλας Ούβαρι.






Πηγή: https://www.ethnos.gr/kosmos/140674_i-gallia-poyla-etaireies-tis-stin-toyrkia-meta-tis-diloseis-erntogan-gia-empargko?utm_source=push&utm_medium=os
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες