Δασκάλα δημοτικού: «Πονάει το σώμα μας από τα πολλά ρούχα που φοράμε στην τάξη» - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2021

Δασκάλα δημοτικού: «Πονάει το σώμα μας από τα πολλά ρούχα που φοράμε στην τάξη»


Το φιάσκο της οδηγίας για ανοιχτά παράθυρα και καλό αερισμό των τάξεων προκειμένου να μένουν «ασφαλείς» οι μαθητές από τη μετάδοση του κορωνοϊού, περιέγραψε μια δασκάλα δημοτικού στη Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας στο ThessToday.gr, η κα. Χαρά Κουρτίδου που έχει αναλάβει μαθητές της Γ’ τάξης στο 5ο και 9ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων, τονίζει την προσπάθεια των δασκάλων να ανταπεξέλθουν στις οδηγίες εν μέσω κακοκαιρίας: «Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες στο σχολείο και για τα παιδιά και για μας γιατί πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα και αναγκαζόμαστε να κάνουμε μάθημα με πολύ ζεστά ρούχα. Όλο μου το σώμα πονάει από το να φοράω τόσα ρούχα μέσα στην τάξη. Γιατί όσα ρούχα και να φοράς, με τα ανοιχτά παράθυρα είναι δύσκολα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι υπήρχαν γονείς που τις τελευταιες ημέρες δεν πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο.
«Φοράνε γάντια την ώρα που γράφουν»

Όπως περιέγραψε η δασκάλα της Γ΄Δημοτικού, τα παιδιά δεν το καταλαβαίνουν και κάποια βγαίνουν και στο διάλειμμα χωρίς μπουφάν: «Πρέπει να είμαστε από πίσω και να φωνάζουμε να βάλουν το μπουφάν τους. Δεν το συνειδητοποιούν, αλλά το θέμα είναι ότι είναι παιδιά. Θα κρυώσουν και πρέπει να τα προσέχουμε. Κατά την ώρα του μαθήματος όμως κάποια είναι κοντά στα παράθυρα, επίσης φοράνε γάντια την ώρα που γράφουν, καπέλο, κουκούλα. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

«’Επρεπε να είχαμε σωστές κουβέρτες με μανίκια»

Όσο για τις κουβέρτες που κουβαλούν μαζί τους οι μαθητές; Η δασκάλα σχολίασε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικές κουβέρτες με μανίκια όπως στο εξωτερικό: «Αν είχαμε κουβέρτα θα έπρεπε να είναι κάτι πιο σωστό, όπως έχουν στο εξωτερικό, που η κουβέρτα έχει μανίκια και τα παιδιά μπορούν να γράψουν και να κινηθούν χωρίς να πέσει ή να σέρνεται κάτω».

Μάλιστα, όπως τόνισε, η κα. Κουρτίδου, αγωνιά καθημερινά μην νοσήσει από κορωνοϊό καθώς ανήκει σε ευπαθή ομάδα: «Ανήκω σε ευπαθή ομάδα αλλά δεν δικαιούμαι να πάρω άδεια. Έχω 39 χρόνια υπηρεσίας. Φοβάμαι για την υγεία μου, έρχομαι όμως στο σχολείο».aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here