Πόσα άτομα επιτρέπονται από σήμερα σε Ι.Χ και TAXI - Τι άλλαξε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021

Πόσα άτομα επιτρέπονται από σήμερα σε Ι.Χ και TAXI - Τι άλλαξε

Αλλαγές στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο και ταξί εφαρμόζονται από σήμερα ως ένα ακόμη βήμα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων του δεύτερου lockdown.


Ήταν άλλωστε ένα αίτημα των επαγγελματιών ταξί που συχνά έρχονταν αντιμέτωποι με παραλογισμούς -που δεν τους άφηναν ουσιαστικά να δουλέψουν- και οι επιβάτες τους με παράλογα πρόστιμα.


Για παράδειγμα ένα ανδρόγυνο μπορούσε να μένει στο ίδιο σπίτι, αλλά δεν μπορούσε να πάρει ένα ταξί για να πάει σε μια δουλειά καθώς ξεπερνούσαν έτσι το επιτρεπόμενο όριο. 


Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας όταν ένα ανδρόγυνο θέλησε να πάει στο αεροδρόμιο με ένα ταξί αλλά σε έλεγχο που τους έγινε επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.


Έτσι λοιπόν από σήμερα εκτός από τον οδηγό μπορούν να επιβαίνουν μέχρι και 2 επιβάτες σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό.


Η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:


- α) ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή


- β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.


Επιπλέον, θα επιτρέπεται μέχρι τρία (3) άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.


Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/auto-moto/item/77400-posa-atoma-epitrepontai-apo-simera-sto-amaksi-ti-allakse
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες