Κορονοϊός- ταξί: Θα «πολιορκήσουν» την Αθήνα την Πέμπτη 4 Μαρτίου – Σε απελπισία ο κλάδος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021

Κορονοϊός- ταξί: Θα «πολιορκήσουν» την Αθήνα την Πέμπτη 4 Μαρτίου – Σε απελπισία ο κλάδος


Κύκλο κινητοποιήσεων με πρώτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ανοίγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) στις αρχές Μαρτίου.

Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών, επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί και αγοραίων έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 11.00 και θα συνδυαστεί με αυτοκινητοπομπή στην οποία θα συμμετέχουν μέλη σωματείων του κλάδου από όλη την Ελλάδα.


Στην απόφαση αυτή (κατά πλειοψηφία) κατέληξε το ΔΣ της ΠΟΕΙΑΤΑ έπειτα από συνεδρίαση με κύριο θέμα την άρνηση οικονομικής στήριξης του κλάδου των Ταξί από την κυβέρνηση, εν αντιθέσει με άλλες επιχειρήσεις του τομέα των Μεταφορών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ.

Στην πρώτη αυτή κινητοποίηση η ΠΟΕΙΑΤΑ προχωρά έπειτα από άκαρπες επαφές εκπροσώπων του κλάδου με το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ΠΟΕΙΑΤΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α με βασικό θέμα συζήτησης την άρνηση οικονομικής στήριξης του κλάδου (όπως συνέβη με όλες τις επιχειρήσεις του τομέα των Μεταφορών, πλην των ταξί) από την κυβέρνηση. Το συμβούλιο ενημερώθηκε για την επικοινωνία που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λευτέρης Πετράκης με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και το περιεχόμενο της συζήτησης του Υπουργού με τον Κλήμη Λεοντιάδη (Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί της Θεσσαλονίκης) και τον Παναγιώτη Μαυρίκη (επικεφαλής της Ε.Π.Σ).

Κοινή διαπίστωση ήταν, ότι η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της πως δεν μπορεί να παράσχει καμιά άλλη οικονομική ενίσχυση στον κλάδο μας, πέρα από αυτή που προβλέπεται από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε με πλειοψηφία, την προσεχή Πέμπτη 04-03-2021 στις 11 π.μ , έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωματείων Ταξί από όλη την Ελλάδα και θα συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή.

Θα επιδιώξουμε -μια ακόμη- συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Θα καταθέσουμε ψήφισμα με όλα τα αιτήματα του κλάδου στον Πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα κι αν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις προθέσεις της κυβέρνησης, τότε ο κλάδος είναι αναγκασμένος να διεκδικήσει με άλλους τρόπους τα δίκαια αιτήματά του.

Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Η άδικη αντιμετώπιση του κλάδου μας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ανεξήγητη και αδικαιολόγητη. Η εμμονή του υπουργείου στην επιστρεπτέα προκαταβολή ως βασικό -και μοναδικό -συστατικό της ενίσχυσης, είναι απόδειξη πλέον ότι η επιβίωση χιλιάδων ελληνικών οικογενειών ουδόλως τους ενδιαφέρει.

Κύριε Υπουργέ, σε αυτή την χώρα υπάρχουν κι εργαζόμενοι. Υπάρχουν και άνθρωποι. Δεν είναι όλα αριθμοί…»



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες