Κορωνοϊός: Στο "Κόκκινο" ΚΟΡΙΝΘΟΣ και ΝΕΜΕΑ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021

Κορωνοϊός: Στο "Κόκκινο" ΚΟΡΙΝΘΟΣ και ΝΕΜΕΑ

Σε αυστηρό lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού μπαίνουν η Κάλυμνος και ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.Σε «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται ήδη: Μύκονος, Εύβοια (εκτός Σκύρου), Αττική, Αχαΐα.

Στο «κόκκινο» εντάσσονται:
Κεφαλονιά
Θάσος
Ηλεία (πλήν δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων)
Ηράκλειο Κρήτης
Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας
Δήμος Άργους-Μυκηνών
Δήμος Ζίτσας στα Ιωάννινα

Δεν παρατείνονται τα μέτρα:
Δήμος Θήρας
Δήμος Αγίου Νικολάου στο Λασίθι Κρήτης
Δήμος Εορδαίας στην Κοζάνη
Ζάκυνθος
Σπάρτη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς, επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.Παπαευαγγέλου: Υπάρχει διασπορά του βρετανικού στελέχους στην Ελλάδα

Πάνω από 760 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού του βρετανικού στελέχους στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Υπάρχει διασπορά του βρετανικού στελέχους στην κοινότητα, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως «η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για πολλούς που πάλεψαν με την κακοκαιρία. Η επιδημιολογική εικόνα βασίζεται σε πιο σκληρά δεδομένα γιατί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μειωμένος λόγω τεστ μειωμένων που έγιναν λόγω κακοκαιρίας».

Επίσης το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια παρέμεινε σταθερό, καθώς επίσης και ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί στην Αττική, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου.


Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας αφού παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα και επεσήμανε πως πρέπει να υπάρχει καθολική χρήση μάσκας και σωστή.


Μαγιορκίνης: Τον επόμενο μήνα τα αποτελέσματα των εμβολιασμών στην Ελλάδα

«Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παγκοσμίως και των θανάτων συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία», σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η επιδημία φαίνεται ότι μπαίνει παγκοσμίως σε φάση ύφεσης, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να φανεί το αντίκτυπο του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Επίσης αναμένεται αποσυμφόρηση του ΕΣΥ ενώ τα μέτρα φαίνεται πως έχουν αποδώσει στην Αττική.


Πηγή: https://eleftherostypos.gr/koronoios/714277-koronoios-se-skliro-lockdown-kalumnos-dimos-euosmou-kordeliou-kokkines-kefalonia-ileia-kai-irakleio/#/?playlistId=0&videoId=0
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here