F-117: Nέες αποκαλυπτικές εικόνες των πρώτων stealth αεροσκαφών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021

F-117: Nέες αποκαλυπτικές εικόνες των πρώτων stealth αεροσκαφών

Ένα σπάνιο θέαμα αντίκρυσε Αμερικανός φωτογράφος πριν από λίγες μέρες πάνω από το αεροδρόμιο LAX στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς ο φακός του «απαθανάτισε» δύο stealth αεροσκάφη F-117 Nighthawk, τα οποία ωστόσο έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2008.

Αρκετοί εξέφρασαν αμφιβολίες για το φωτογραφικό υλικό, ωστόσο εκτός από τις εικόνες, δημοσιεύθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και μια έκθεση του Πενταγώνου που αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω από την λειτουργία των ιστορικών stealth αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF).

Ειδικότερα, ο φωτογράφος Matt Hartman, στις 19 Φεβρουαρίου φωτογράφισε δύο αεροσκάφη τα οποία μοιάζουν με τα ιστορικά F-117 Nighthawk μαζί με ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135R της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX).



Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας, τα stealth F-117 Nighthawk αποσύρθηκαν στις 22 Απριλίου 2008, ωστόσο παραμένουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και «μυστηριώδη» αεροσκάφη που έχουν πετάξει ποτέ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν αποσυρθεί, μια πρόσφατη έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που έγινε γνωστή τον περασμένο μήνα αποκαλύπτει ότι έχει δοθεί «πράσινο φως» για την χρήση των αεροσκαφών σε εκπαιδευτικές ασκήσεις εναερίου ανεφοδιασμού μαζί με αεροσκάφη KC-135 Stratotanker, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία τους στους αιθέρες του Λος Άντζελες.

Υπενθυμίζεται ότι το F-117 Nighthawk είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο, βομβαρδιστικό αεροσκάφος, το οποίο αναπτύχθηκε από το μυστικό τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin. Ήταν το πρώτο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε γύρω από την τεχνολογία stealth. Η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε το 1981 και το αεροσκάφος επέτυχε την αρχική επιχειρησιακή του ικανότητα το 1983.






Πηγή: https://www.onalert.gr/kosmos/f-117-poia-aposyrsi-nees-apokalyptikes-eikones-ton-proton-stealth-aeroskafon-ton-ipa-pic/409734/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες