Αυτό είναι το ακριβότερο Rolex στον κόσμο (pics) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2021

Αυτό είναι το ακριβότερο Rolex στον κόσμο (pics)


Το χρυσό ρολόι που ανήκε στον Μπάο Ντάι, τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βιετνάμ είναι πλέον το ακριβότερο Rolex στον κόσμο, καθώς το περασμένο Σάββατο πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Γενεύη έναντι 5,06 εκατ. δολαρίων.


Επί οκτώ λεπτά «μονομαχούσαν» 13 συμμετέχοντες, δέκα εντός του ξενοδοχείου Hotel La Reserve όπου διεξαγόταν η δημοπρασία και τρεις μέσω τηλεφώνου. Την τελευταία φορά που βγήκε στο σφυρί, το 2002, το αποκαλούμενο ρολόι «Bao Dai 6062» είχε σημειώσει ρεκόρ με 235.000 δολάρια. Μέχρι τώρα, το υψηλότερο ρεκόρ για Rolex σε δημοπρασία ήταν 2,5 εκατ. δολάρια για ένα Rolex «Split Seconds» 4113 το 2016. Πάντως, το ακριβότερο ρολόι που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία δεν είναι της Rolex, αλλά της Patek Philippe, που τον περασμένο Νοέμβριο άλλαξε χέρια έναντι 11 εκατ. δολαρίων.


Το ρολόι του Μπάο Ντάι, από τη σειρά με κωδικό 6062, διαθέτει ένδειξη των διαφορετικών φάσεων της σελήνης και ξεχωρίζει από τα άλλα της σειράς του για το μαύρο καντράν και τα διαμάντια στη θέση κάποιων ενδείξεων. Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βιετνάμ το αγόρασε την άνοιξη του 1954 όταν βρισκόταν στην Ελβετία για τη Διάσκεψη της Γενεύης. Επισκέφθηκε την Chronometrie Philippe Beguin, αντιπροσωπεία της Rolex και, όταν κανένα από τα ρολόγια που είδε δεν τον ικανοποίησε, οι ιδιοκτήτες κάλεσαν τη Rolex και παρέλαβαν το χρυσό 6062 με το μαύρο καντράν και τα διαμάντια.

















Πηγή: https://www.insider.gr/eidiseis/kosmos/47975/ayto-einai-akrivotero-rolex-ston-kosmo-pics?fbclid=IwAR1mzhDwog8bnlj8MXBhQzp3Yd80RyJIy4eflQYq3Y9W4gx0eadKqXu5bW8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες