Βρέφος έπαθε 2 εγκεφαλικά κι εγκεφαλική αιμορραγία από ένα φιλί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021

Βρέφος έπαθε 2 εγκεφαλικά κι εγκεφαλική αιμορραγία από ένα φιλί

Η τραγική ιστορία μιας μπέμπας 16 μηνών που υπέστη δύο εγκεφαλικά κι εγκεφαλική αιμορραγία από ένα φιλί της μαμάς της και τώρα παλεύει για τη ζωή της στο νοσοκομείο.



Ένα πρωί η 14χρονη μητέρα της Τέντι, η Ζόη Πίκνετ, πρόσεξε ότι η κόρη της δεν αντιδρούσε όπως συνήθως.




Κάλεσε τον γιατρό στο τηλέφωνο και αμέσως το ασθενοφόρο ήρθε για να εξετάσει το μωρό χωρίς οι διασώστες να βρουν κάτι το ανησυχητικό.

Παρ’ όλ’ αυτά, η μαμά πήρε την κατάσταση στα χέρια της όταν το ένστικτό της μάνας της είπε να πάει το παιδί στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το μωρό μαχόταν με τον ιό του έρπητα.

Τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν όταν η συνήθως χαρούμενη και παιχνιδιάρα μπέμπα πέρασε όλο το Σαββατοκύριακο να κοιμάται.

Δεν ήθελε ούτε να φάει ούτε να πιεί. «Νόμισα ότι είχε κολλήσει γρίπη ή κάτι τέτοιο» λέει η μαμά της Τέντι.

Τη Δευτέρα η Τέντι δεν αντιδρούσε καθόλου στα χάδια και στα λόγια της μητέρα της κι αν η νεαρή μητέρα είχε καθυστερήσει να πάει την κόρη της ξανά στο νοσοκομείο λιγάκι ακόμη ίσως να μην πια στη ζωή.

Η αξονική που της έκαναν έδειξε ότι υπήρχε μια μικρή εγκεφαλική αιμορραγία στο μωρό.

Δυστυχώς το μωράκι έκτοτε έχει χάσει την ικανότητα να μιλά, έπειτα από δύο εγκεφαλικά. «Ήξερε να λέει πολλές λεξούλες» λέει συντετριμμένη η μητέρα της μικρούλας.

«Τώρα πρέπει να τη βοηθήσουμε να τις ξαναμάθει ή να μάθει τη νοηματική» λέει η 24χρονη μάνα.

Η νεαρή μητέρα αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της κόρης της για να ενημερώσει τον κόσμο πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός για τα παιδιά κάτω των 5 ετών.

«Όλα αυτά είναι επειδή κάποιος την φίλησε όταν είχε έρπη ή επειδή ήπιε από το ποτήρι κάποιος. Δεν ήξερα ότι μπορεί να επηρεάσει παιδιά κάτω των 5 ετών. Γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί. Δεν το εύχομαι αυτό ούτε στον χειρότερο εχθρό μου» λέει η μητέρα.

Ευτυχώς, πλέον η Τέντι έχει ξαναποκτήσει την ικανότητα να περπατάει και την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρώσει τη θεραπεία για τη μόλυνση.

Η οικογένειά της ελπίζει η μικρούλα να επιστρέψει σπίτι της την επόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι η Τέντι θα πρέπει ακόμα να τρέφεται με σωλήνα.

Ωστόσο, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως θα αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ, The Mirror.

Δείτε τις φωτογραφίες:






Πηγή: https://sputniknews.gr/viral/202103039794303-tragiki-mana-proeidopoiei-I-mpempa-mou-epathe-2-egkefalika-ki-egkefaliki-aimorragia-apo-ena-fili/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες