Πόσο συχνά πρέπει να πλένεσαι; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεσαι;

Μήπως πλένεσαι πιο συχνά από όσο πρέπει; Δεν λέμε να μείνεις άπλυτος και άλουστος, αλλά οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να το παρακάνεις.


Δυστυχώς κάθε φορά που πλένεις το σώμα σου μαζί με όλα αυτά τα δυσάρεστα που θες να απομακρύνεις από πάνω του, απομακρύνεις και πράγματα που δεν θα έπρεπε. Δυστυχώς σαπουνίζοντας το σώμα μας καθημερινά, αφαιρούμε τα φυσικά έλαια που το προστατεύουν και κρατούν μακριά μολυσματικούς παράγοντες, απειλητικούς για την υγεία μας.


Ακόμα, το καθημερινό σαπούνισμα δημιουργεί ξηρότητα και θαμπάδα στο δέρμα. Οι ειδικοί συστήνουν πως δεν χρειάζεται να κάνεις μπάνιο πάνω από 2 φορές την εβδομάδα και πως η καθημερινή φροντίδα καθαριότητας του σώματός σου πρέπει να περιορίζεται στις περιοχές που ιδρώνουν και μυρίζουν όπως οι μασχάλες σου και η περιοχή των γεννητικών οργάνων. Το υπόλοιπο σώμα δεν χρειάζεται να πλυθεί αν δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος πχ έντονη άσκηση και εφίδρωση ή κάποια εργασία που λερώνει.


Σε ότι αφορά τα ειδικά τα μαλλιά, εκεί οι ειδικοί είναι ακόμα πιο κατηγορηματικοί και αυστηροί. Τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής είναι υπερπολύτιμα για την υγεία των μαλλιών και το συχνό λούσιμο τα απομακρύνει και τα κάνει θαμπά, ξηρά και εύθραυστα. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για το λούσιμο των μαλλιών σου. 






Πηγή: https://www.ratpack.gr/buzz/story/20749/mipos-plenesai-pio-syxna-apo-oso-prepei
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες