ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Επιστολή Αντίδρασης των τοπικών Συμβούλων του συνδυασμού της Μ.Πρωτοππαπά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2021

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Επιστολή Αντίδρασης των τοπικών Συμβούλων του συνδυασμού της Μ.Πρωτοππαπά

Αντίδραση των τοπικών συμβούλων Αγ. Θεοδώρων για θέματα προς ψήφιση χωρίς εισηγήσεις και αιτιολογικά έγγραφα .


Σε Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης του τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων (δια περιφοράς) , με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00, η οποία πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία φορά δια περιφοράς .


Το πρώτο θέμα της πρόσκλησης του τοπικού συμβουλίου αφορούσε , 1.Γνωμοδότηση περί της αναγκαιότητας ή μη της εκμίσθωσης του Αλσυλλίου Λιάντρου.


Οι σύμβουλοι του τοπικού Συμβούλιου της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων της παράταξης Δύναμη Δημιουργίας - Μαρία Πρωτοπαππά ξεκαθαρίζουν την θέση τους λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι στην τουριστική αξιοποίηση του αλσυλλίου, που σαφώς θα μπορούσε να ωφελήσει το δήμο μας και ιδιαίτερα τους Αγίους Θεοδώρους .


Επειδή όμως προκύπτουν πάρα πολλά ερωτήματα με βάση την εισήγηση, τα οποία δεν δύναται να απαντηθούν με τον τρόπο που γίνονται μέχρι τώρα τα τοπικά συμβούλια, για τα οποία έχουμε ζητήσει να γίνονται με τηλεδιάσκεψη, ως εκ τούτου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μη δώσουμε τη συγκατάθεση μας στο εν λόγω θέμα.


Οι λόγοι οι οποίοι μας δημιουργούν προβληματισμούς πάνω στο πρώτο θέμα, και τους οποίους καταθέσαμε εγγράφως στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων Κο Κωνσταντή – Σκουλικαρίτη Αριστείδη την 09 Μαρτίου 2021 είναι οι εξής:


1) Στα επισυναπτόμενα έγγραφα που εστάλησαν προς μελέτη, δεν συμπεριλαμβάνεται εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη.


2) Επίσης στα προωθημένα έγγραφα δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά, ότι έχει ολοκληρωθεί η πολεοδομική τακτοποίηση και για ποιες εγκαταστάσεις.


3) Σύμφωνα με την εισήγηση, δεν εξασφαλίζεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του αλσυλλίου ή μέρος αυτού, καθώς και των εγκαταστάσεων εντός του (γήπεδο τένις, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο θαλάσσιου Βόλεϊ).


Παρακαλούμε πείτε μας, η δασική έκταση εκμισθώνεται;


4) Δεν προκύπτει από την εισήγηση ότι θα υπάρξει απαλλαγή από τις δαπάνες καθαριότητας, ύδρευσης και λοιπές συντηρήσεις του χώρου, που είναι και το ορθό.


5) Επιπλέον δεν διευκρινίζονται ποια είναι τα κριτήρια που καθορίζουν τον επαγγελματία με αποδεδειγμένη εμπειρία σε εκμεταλλεύσεις αυτού του είδους.


Υπάρχει ήδη ενδιαφερόμενος επενδυτής;


6) Αναφέρεται στο τέλος της εισήγησης ότι η είσοδος στο αλσύλλιο θα είναι ελεύθερη για τους δημότες του δήμου μας.


Τι καθορίζει τον όρο δημότης;


Η είσοδος στο αλσύλλιο μετά την εκμίσθωση θα γίνεται με κάποια κριτήρια και πώς θα διαχωρίζεται ο δημότης από τον επισκέπτη;


7) Με ποιο τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση και αλλοίωση του αλσυλλίου;


Σύμφωνα λοιπόν με τους προαναφερθέντες προβληματισμούς, η ψήφος μας για το πρώτο θέμα είναι αρνητική.


Αναφορικά με το δεύτερο θέμα, παρά το γεγονός ότι η απόφαση περί παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, αναιρεί το σκεπτικό του πρώτου θέματος, η ψήφος μας είναι θετική.


Παρακαλούμε όπως οι τοποθετήσεις μας καταγραφούν στα πρακτικά.



Με εκτίμηση,

Οι τοπικοί σύμβουλοι της Δύναμης Δημιουργίας,

Έλενα Παπουτσή και Κωνσταντίνος Καρβέλης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες