Εμβόλια για «γαλάζιους κολλητούς» & νέους -Να γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 02, 2021

Εμβόλια για «γαλάζιους κολλητούς» & νέους -Να γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία


Στους 915.000 έχουν φτάσει οι εμβολιασμοί στη χώρα μας. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους μέχρι τις 6 το απόγευμα είχαν γίνει 30.000 εμβολιασμοί, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τους 34.000.
Αναφορικά με τα περιστατικά εμβολιασμού εκτός σειράς, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, υποστήριξε ότι είναι μόνο δέκα, ανάμεσά τους και αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, υποστήριξε ότι, εφόσον όλα εξελιχθούν ικανοποιητικά, αναμένεται ένα πρώτο τείχος ανοσίας τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να τηρούν να μέσα προστασίας, καθώς μπορούν να συμβάλουν στην μετάδοση.
Εμβολιάζουν «γαλάζιους» και νέους!
Πάντως, για μια ακόμη ημέρα ούτε η κ. Θεοδωρίδου ούτε ο κ. Θεμιστοκλέους, έδωσαν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί:
-Ανά ηλικιακή ομάδα.
-Ανά επαγγελματική κατηγορία.
-Ανά φορέα του Δημοσίου τομέα (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Φορείς του υπουργείου Υγείας – πλην νοσοκομείων κλπ).
Κι αυτό γιατί, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr για τους άνω των 85 (σ.σ. θέμα που έφτασε στη Βουλή), μικρό είναι το ποσοστό όσων εμβολιάστηκαν και στις ηλικίες 75 -85, που, επίσης, κατά κανόνα, αποτελούν και τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Παράλληλα, φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός των εμβολίων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, αφορούν ηλικίες από 30 έως 55 ετών! Κι αυτό γιατί έχουν γίνει εμβόλια:

-Σε πολιτικά στελέχη ή «φίλους» του κυβερνώντος κόμματος, με τα περιστατικά να πολλαπλασιάζονται συνεχώς (Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλονίκη, Καλλιθέα κλπ) και τον «γαλάζιο» πρόεδρο της ΚΕΔΕ να εξανίσταται γιατί δεν εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα οι δήμαρχοι!

-Σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Σε εργαζόμενους (διοικητικούς) φορέων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έρχονται σε επαφή με κρούσματα και, ως εκ τούτου, δεν κινδυνεύουν.
Εκτός κάδρου οι ευπαθείς

Επιπλέον, μέχρι στιγμής δεν έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι οποίοι, όπως αναφέρουν επαΐοντες, θα έπρεπε να είχαν μπει σε λίστες προτεραιότητας και να εμβολιάζονταν μαζί με τους ηλικιωμένους. Με αυτό τον τρόπο τα εμβόλια που επρόκειτο να χαθούν δεν θα πήγαιναν σε νέους («γαλάζιους», αστυνομικούς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ) αλλά στις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που αφενός τα έχουν απόλυτη ανάγκη και αφετέρου θα χτιζόταν πολύ γρηγορότερα το περίφημο τείχος ανοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες