Το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 30, 2021

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες

Στο 5,7% οι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.


Σημαντικά δεδομένα για τον εν εξελίξει εμβολιασμό κατά της Covid-19 στην Ελλάδα αναδεικνύει μέσω ανάρτησης του στο Facebook ο ιατρός και Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής Στέφανος Παραστατίδης, παρουσιάζοντας και αναλύοντας στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).


«Η Ελλάδα, σε σχέση με το ρυθμό εμβολιασμού, είναι στο 11,7% ως προς την 1η δόση και 5,7% οι πλήρως εμβολιασμένοι», παρατηρεί αρχικά ο ίδιος, σημειώνοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο (Μέσος Ευρωπαϊκός Όρος 12,3% και 5,3% αντίστοιχα).


«Πολύ πάνω από τον μέσο όρο βρίσκεται η Μάλτα με 21,5% και 9,5% διότι παρήγγειλε δύο εκατομμύρια δόσεις - αρκετά για να ανοσοποιήσει τον μικρό πληθυσμό της δύο φορές - και διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο κοινοτικών κέντρων υγείας που χορηγεί δόσεις αμέσως μόλις τα παραλαμβάνει.


Αντίστοιχα, η Ουγγαρία βρίσκεται στο 21,6% και 6,6%, έχοντας παραλάβει το ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο. Βέβαια, το παράδοξο εδώ είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα, παρότι παραγωγές χώρες, έχουν πολύ χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού. Τα ποσοστά της Ρωσίας είναι 4,3% και 2,9%. Στην Κίνα είναι εμβολιασμένο το 3,3% του πληθυσμού, δηλαδή 91 εκατομμύρια πολίτες.


Η Φιλανδία ακολουθεί στρατηγική 1ου εμβολιασμού, με 17,5% ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι μόλις 2%. Βουλγαρία και Λετονία είναι πολύ πίσω με ποσοστά περίπου στο 6% και στο 1,5%», προσθέτει.


Αναφορικά με τα target groups των εμβολιασθέντων στη χώρα μας, ο κ. Παραστατίδης επισημαίνει πως «η Ελλάδα η οποία έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των >80 ετών, έχει εμβολιάσει μόλις το 51,5% με την 1η δόση (37,5% αυτοί που έχουν κάνει κ τις 2 δόσεις).


Είναι ένα κακό ποσοστό και αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι η χώρα μας έχει από τους υψηλότερους δείκτες υπεργηρίας κρατών-μελών της Ε.Ε. (τρίτοι το 2016), τότε ο κίνδυνος θανάτων σε απόλυτο αριθμό είναι σαφώς αυξημένος. Ενδεικτικά, οι άνω των 80 ετών ήταν 583.000 στην απογραφή του 2011.


Πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασθέντων στην ίδια κατηγορία έχουν η Ισλανδία (98%), η Μάλτα (93,6%), η Ιρλανδία (92%), όπως επίσης και όλες οι σκανδιναβικές χώρες».


Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται «χαμηλά στο ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών, με μόλις 51,9% (1η δόση) και 45,6% (2η δόση). Η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Ισπανία έχουν πάνω από 90%», όπως αναφέρει το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/86515-xamilo-to-pososto-emvoliasmoy-ton-ygeionomikon-stin-ellada
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες