«Όχι» σε καθολικό lockdown, πάμε για αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

«Όχι» σε καθολικό lockdown, πάμε για αλλαγές στα SMS μετακίνησης

«Όχι» σε καθολικό lockdown τύπου Μαλεσίνας σε ολόκληρη την Ελλάδα φαίνεται ότι αποφάσισαν τελικά οι λοιμωξιολόγοι, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται ήδη να έχει αποφασίσει ορισμένα μέτρα από πριν και απλά περιμένει να τελειώσουν τη συνεδρίαση οι λοιμωξιολόγοι.


Φεύγει από το τραπέζι το καθολικό lockdown τύπου Μαλεσίνας σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς φαίνεται πως οι λοιμωξιολόγοι το συζήτησαν και ψήφισαν σχετικά. Σημειώνεται ότι μερίδα των λοιμωξιολόγων ήθελε από χθες ένα γενικό lockdown, αλλά μια τέτοια πρόταση δεν πέρασε, ενώ οι πληροφορίες σήμερα το πρωί από την κυβέρνηση, άφηναν να εννοηθεί ότι αυτό που θέλει είναι να αλλάξει τους κωδικούς του SMS.


Έτσι αυτή τη στιγμή οι λοιμωξιολόγοι κουβεντιάζουν για νέα μέτρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη και από το τραπέζι έγυγε το γενικό lockdown.


Έτσι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα το απόγευμα για να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών ειδικά στις κόκκινες περιοχές.


Οι ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα , από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.


Πλέον η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται σε πρώτη φάση σε γενικευμένο αυστηρό lockdown πανελλαδικά, αλλά δεν αποκλείεται να ενταχθούν στο κόκκινο και άλλες πόλεις με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.


Πάντως αναφορικά με την κίνηση κυκλοφορία με SMS αλλαγές θα υπάρξουν και αυτές θα αφορούν εκτός το νούμερο 6 και το νούμερο 4 και δεν αποκλείεται τελικά και με το 2.


Στο νούμερο 6  που αφορά μετακίνηση  για σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο , αυτή θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια και χωρίς τη χρήση ΙΧ ή μοτοσυκλέτας. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα ποδήλατα... και αν θα επιτρέπονται...


Στο νούμερο 2  που αφορά τη μετακίνηση σε καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται να μπει περιορισμός χιλιομετρικής απόστασης. Βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ με χαμηλότερες τιμές....


Στον κωδικό 4 που αφορά τη βοήθεια σε άτομα που χρήζουν ανάγκη, θα σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικό έλεγχο, ενώ δεν αποκλείεται και σε κάποιος περιπτώσεις ο αστυνομικός να συνοδεύει το άτομο προκειμένου να διαπιστώνει ότι μεταβαίνει όντως σε πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια. 


Μένει να δούμε το απόγευμα τι θα γίνει με την τηλεεργασία, αλλά και με τα τεστ σε εργασιακούς χώρους.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/82865-oxi-se-katholiko-lockdown-typou-malesinas-pame-gia-allages-sta-sms-metakinisis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες