Άνδρος: Κάηκαν περισσότερα από 10.000 στρέμματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 05, 2021

Άνδρος: Κάηκαν περισσότερα από 10.000 στρέμματα

Σε ύφεση παραμένει η φωτιά στην Άνδρο από την οποία κάηκαν περισσότερα από 10.000 στρέμματα


Χιλιάδες καμένα στρέμματα γης έχει κάψει η φωτιά στην Άνδρο που εκδηλώθηκε την Κυριακή και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το πρωί της Δευτέρας, παραμένει σε ύφεση.


Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής «η κατάσταση είναι καλύτερη» με τη φωτιά στην Άνδρο ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα αποφασιστεί αν πρέπει να αποσταλούν εκ νέου εναέρια μέσα.


Για μεγάλη καταστροφή με περισσότερα από 10.000 στρέμματα καμένα έκανε λόγο ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.


Το μέτωπο από το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται σε ύφεση και κινείται σε ακατοίκητη περιοχή προς την παραλία Λεύκα.


Τη μάχη με τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα χαράματα της Κυριακής δίνουν ακόμα 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.


Λόγω της φωτιάς και της έκτασης που πήρε εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριά (Ρέματα και Ατένι) ενώ αν και υπήρξε κινητοποίηση για άλλα δύο (Κατάκοιλος, Άρνη) τελικά δεν εκκενώθηκαν.


Στο νησί έχει μεταβεί μεικτό κλιμάκιο του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ. [Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)] που διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν ήδη ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις.


«Θα βάλω φωτιά», έλεγε πρόεδρος κοινότητας

Εντωμεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροτανταλου Ανδρέας Τριδημας, είπε πως θα βάλει φωτιά στο νησί, λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες!


«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε "θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες!» είπε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδημας στις 8 Μαρτίου.


«Πρόεδρε, συγνώμη, μην λες τέτοια πράγματα δημοσίως» του απάντησε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.


«Μα αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί. "Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική!"» επέμεινε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.


«Μη λέμε "θα περιμένουμε φωτιές". Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα» συνέχισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου με τον πρόεδρο της κοινότητας Μακροταντάλου να κλείνει με τη φράση «να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω!».






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1183119/fotia-andros-kaikan-perissotera-apo-10-000-stremmata-se-yfesi-to-pyrino-metopo
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες