Κεραμέως σχολεία πανεπιστήμια: Πώς θα γίνει η επιστροφή στις τάξεις για δημοτικά – γυμνάσια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021

Κεραμέως σχολεία πανεπιστήμια: Πώς θα γίνει η επιστροφή στις τάξεις για δημοτικά – γυμνάσια


Κεραμέως σχολεία πανεπιστήμια: Την πεποίθηση ότι με «όπλα» την υπευθυνότητα που δείχνει το μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, τα self-tests και τους εμβολιασμούς, η χώρα πλησιάζει στην έξοδο από το «τούνελ» της πανδημίας, εκφράζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο «μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στις προκλήσεις, τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα, υιοθέτησαν καλές πρακτικές, επέδειξαν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» και πώς γι’ αυτούς τους λόγους «αποτελούν παράδειγμα για όλους μας».




Λίγες ημέρες προτού χτυπήσει ξανά το κουδούνι σε γυμνάσια, δημοτικά, αλλά και στα νηπιαγωγεία, η Νίκη Κεραμέως εξηγεί το σκεπτικό που οδήγησε στο να δοθεί το «πράσινο φως» από τους ειδικούς και την κυβέρνηση, παρότι καταγράφονται αυξημένα κρούσματα στην κοινότητα καθώς και στα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας απαντά, μεταξύ άλλων, στο πώς θα «τρέξουν» οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών και τα self-tests, στο τί σχεδιάζεται για τα -ακόμη κλειστά- πανεπιστήμια, για τις Πανελλαδικές και το νέο σύστημα εισαγωγής, και το αν η τηλεκπαίδευση είναι ένας όρος που θα «ξεχάσουμε» ή θα συναντήσουμε ξανά από τον Σεπτέμβρη ή και στο απώτερο μέλλον.

14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Oι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά. Αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει.



“Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία”. Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. “Αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης”.



Πολύτιμα τα self test – Τι ισχύει με τα κρούσματα στα σχολεία

Εξηγήσεις έδωσε η υπουργός και σχετικά με τον αριθμό των νοσούντων από κορωνοϊό μαθητών, όπως αυτός καταγράφεται από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, τα κρούσματα που υπάρχουν στα σχολεία δεν ανησυχούν, με τα self-tests να αποτελούν ιδιαίτερα χρήσιμο όπλο. “Η αξία του self-test είναι να εντοπίζει πιο νωρίς τυχόν ασυμπτωματικούς ασθενείς”.

“Την πρώτη εβδομάδα που λειτούργησαν τα λύκεια, στην πλατφόρμα του self-test υπήρχε μόνο η σχολική κοινότητα λυκείων. Τη 2η εβδομάδα μπήκαν και άλλο 1,3 εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άρα μπήκε ένας πολύ μεγάλος πληθυσμός και πράγματι τα κρούσματα ήταν περισσότερα αφού η βάση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Δεν είχαμε περισσότερα κρούσματα σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία, το αντίθετο”, τόνισε η υπουργός.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες