Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Απριλίου 14, 2021

Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό

Παραμένει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για σταδιακό και προσεχτικό περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων με τα self test να αποτελούν το «κλειδί» για το Πάσχα στο χωριό


Καθώς προχωρά με αμείωτο ρυθμό το εμβολιαστικό πρόγραμμα και αυξάνεται ο αριθμός των self test, θεωρείται εφικτό το να γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών, σε συνδυασμό πάντα με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων προστασίας.


Αναφορικά με κρούσματα, τις τελευταίες 7 ημέρες η τάση είναι πτωτική και οι ειδικοί επισημαίνουν πως βρισκόμαστε σε καλό σημείο, ωστόσο δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.


Σημειώνεται πως απο τις 6 Απριλίου έως και χθες οι μολύνσεις παρουσιάζουν μείωση.


Ειδικότερα χθες, 13 Απριλίου ήταν 4.033, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 6 Απριλίου, ήταν 4309


Στις 12 Απριλίου, ήταν 1606, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 5 Απριλίου ήταν 1866

Στις 11 Απριλίου ήταν 1718, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 4 Απριλίου, ήταν 1955

Στις 10 Απριλίου ήταν 2801, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 3 Απριλίου, ήταν 3232

Στις 9 Απριλίου ήταν 2747, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 2 Απριλίου, ήταν 3080

Στις 8 Απριλίου ήταν 3228, μια εβδομάδα νωρίτερα, την 1η Απριλίου, ήταν 3491

Στις 7 Απριλίου ήταν 3445, μια εβδομάδα νωρίτερα, την 31η Μαρτίου, ήταν 3616

Στις 6 Απριλίου ήταν 4309, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 30 Μαρτίου, ήταν 4340.

Παράλληλα οι επιστήμονες σημειώνουν πως ο αυξημένος αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων που καταγράφηκε χθες είναι απότοκος των προηγούμενων 10 με 14 ημερών και αναμένεται να υπάρξει αποκλιμάκωση το επόμενο διάστημα.


Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως παρατηρείται μια επιπεδωση των επιδημιολογικών δεικτών και εκτιμούν πως η εικόνα θα βελτιωθεί τις προσεχείς ημέρες. Παράλληλα τονίζουν πως πως σχεδιάζεται η διεύρυνση της περιμέτρου των self test, τα οποία αποτελούν ένα ακόμη «όπλο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Έτσι στον σχεδιασμό που καταρτίζεται από την κυβέρνηση, εξετάζεται να γίνουν υποχρεωτικά για κάποιες από τις κατηγορίες εργαζόμενων στους κλάδους η λειτουργία των οποίων θα μπουν κάτω από την ομπρέλα των self-test. Η μορφοποίηση του σχεδίου οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να να πραγματοποιηθούν ακόμη και την ερχόμενη Παρασκευή.


Η επιτυχημένη - όπως κρίνεται εκ του αποτελέσματος- πρεμιέρα των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα δεδομένα της εφαρμογής τους στην επαναλειτουργία των λυκείων, παράγει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και συγκεκριμένο επιδημιολογικό όφελος.


«Οι ασυμπτωματικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό όχι μόνο στη σχολική αίθουσα και στη σχολική κοινότητα, αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Άρα, αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων, κάτι που θα μειώσει τη διασπορά. Αυτό έχει αποδειχθεί και από άλλες χώρες, που τα έχουν χρησιμοποιήσει, όπως η Αυστρία» όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.


Εν τω μεταξύ ανοιχτό παραμένει από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις στο από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα. Όπως όλα δείχνουν, τα self test «ξεκλειδώνουν» τη συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα και όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Βδομάδα.


Πηγή: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1185996/paramenei-o-sxediasmos-gia-stadiako-anoigma-ta-self-test-xekleidonoyn-to-pasxa-sto-xorio
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here