Άγιο Φως: Το απόγευμα η άφιξή του στην Αθήνα – Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 01, 2021

Άγιο Φως: Το απόγευμα η άφιξή του στην Αθήνα – Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους


Διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ετών θα είναι οι διαδικασίες και φέτος για την παραλαβή και μεταφορά του Αγίου Φωτός λόγω των συνθηκών που έχει επιβάλλει ο κορονοϊός.
Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο κ. Βλάσης θα μεταβεί στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.
Πριν την τελετή αφής θα προηγηθεί συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. To πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρείες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βλάσης.

Σημειώνεται πως η Ανάσταση θα γίνει φέτος στις 21:00 το βράδυ, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.
Τα μέτρα στις εκκλησίες

Υπενθυμίζεται ότι στις εκκλησίες συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες