Μακαρόνια: To μεγάλο λάθος που κάνεις όταν τα μαγειρεύεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021

Μακαρόνια: To μεγάλο λάθος που κάνεις όταν τα μαγειρεύεις

Ποιος να μας το έλεγε ότι τα μακαρόνια μας δεν μαγειρεύονται όπως μάθαμε. Ιδιαίτερα όταν τα σουρώνουμε έχει αποδειχτεί ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά. Φαντάσου τώρα να σου ζητήσει το κορίτσι να της μαγειρέψεις κάτι και εσύ να κάνεις συνεχώς αυτό το λάθος.


Κάθε φορά που βράζεις την μακαρονάδα σου πρέπει να προσέχεις διότι αφήνει ένα παχύ κολλώδες υγρό. Εκεί λοιπόν τα σουρώνουμε και μετά από λίγο προχωράμε στο γεύμα μας.


Σύμφωνα όμως με επαγγελματίες σεφ πρέπει να χειριζόμαστε αλλιώς τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Συγκεκριμένα:

Βγάζουμε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι ή μια τρυπητή κουτάλα

Τα μεταφέρουμε αμέσως, χωρίς να τα ξεπλύνουμε, σε μια κατσαρόλα με σάλτσα, που έχουμε έτοιμη πάνω σε ζεστό μάτι.Έτσι, θα κρατήσουν κάποια ποσότητα κολλώδους υγρού. 

Ποτέ δεν βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε κρύο πιάτο και έπειτα περιχύνουμε τη σάλτσα ή το βούτυρο από πάνω.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για περίπου ένα λεπτό. Τα ζυμαρικά απορροφούν πιο εύκολα τις γεύσεις τις σάλτσας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει ξεπλυθεί το άμυλο που περιέχουν.

Έπειτα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι με το νερό στο οποίο είχαν βράσει τα μακαρόνια, μέσα στη κατσαρόλα μας. Αυτό, θα ενισχύσει με άμυλο τα ζυμαρικά μας και θα τους δώσει πλούσια και έντονη γεύση. Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια θα δείχνουν σαν αυτά του εστιατορίου.

Τέλος, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε μια με τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας καλά.





Πηγή: https://www.ratpack.gr/buzz/story/14263/otan-tis-mageirepseis-makaronia-min-kaneis-xana-ayto-to-lathos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες