Ποιος να μας το έλεγε ότι τα μακαρόνια μας δεν μαγειρεύονται όπως μάθαμε. Ιδιαίτερα όταν τα σουρώνουμε έχει αποδειχτεί ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά. Φαντάσου τώρα να σου ζητήσει το κορίτσι να της μαγειρέψεις κάτι και εσύ να κάνεις συνεχώς αυτό το λάθος.
Κάθε φορά που βράζεις την μακαρονάδα σου πρέπει να προσέχεις διότι αφήνει ένα παχύ κολλώδες υγρό. Εκεί λοιπόν τα σουρώνουμε και μετά από λίγο προχωράμε στο γεύμα μας.
Σύμφωνα όμως με επαγγελματίες σεφ πρέπει να χειριζόμαστε αλλιώς τη συγκεκριμένη κατάσταση.
Συγκεκριμένα:
Βγάζουμε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι ή μια τρυπητή κουτάλα
Τα μεταφέρουμε αμέσως, χωρίς να τα ξεπλύνουμε, σε μια κατσαρόλα με σάλτσα, που έχουμε έτοιμη πάνω σε ζεστό μάτι.Έτσι, θα κρατήσουν κάποια ποσότητα κολλώδους υγρού.
Ποτέ δεν βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε κρύο πιάτο και έπειτα περιχύνουμε τη σάλτσα ή το βούτυρο από πάνω.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για περίπου ένα λεπτό. Τα ζυμαρικά απορροφούν πιο εύκολα τις γεύσεις τις σάλτσας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει ξεπλυθεί το άμυλο που περιέχουν.
Πηγή: https://www.ratpack.gr/buzz/story/14263/otan-tis-mageirepseis-makaronia-min-kaneis-xana-ayto-to-lathos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου