Στο νηπιαγωγείο από τα 4 - Οι αλλαγές τη νέα σχολική χρονιά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2021

Στο νηπιαγωγείο από τα 4 - Οι αλλαγές τη νέα σχολική χρονιά


Οι τέσσερις σημαντικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν τη νέα σχολική χρονιά σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως και όσα αλλάζουν στο νηπιαγωγείο. 


Στις βασικές αλλαγές τη νέα σχολική χρονιά όπως ξεκίνημα του νηπιαγωγείου από τα τέσσερα αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή Live News, είπε μεταξύ άλλων για τα νηπιαγωγεία:
«Ξεκίνησε σταδιακά η υλοποίηση αυτού του μέτρου και να υπενθυμίσω ότι οι χώρες που έχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα είναι χώρες που συστηματικά τις περισσότερες φορές ξεκινούν το νηπιαγωγείο από πιο νωρίς. Άρα τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας. Άρα νηπιαγωγείο από τα τέσσερα σε όλη τη χώρα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πρόγραμμα των αγγλικών στα νηπιαγωγεία θα επεκταθεί λέγοντας: «Θα το πω όπως ακριβώς το νιώθω, γιατί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά και όχι και σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας;».


Κατά την υπουργό θα δοθεί επίσης έμφαση στη μετάδοση της γνώσης και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και εξήγησε: «Τι εννοώ με τις δεξιότητες; Κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά. Πώς θα καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες στα παιδιά μας;

Μέσα από νέες θεματικές που μπαίνουν στο σχολείο, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προστασία του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση κ.ο.κ., επιχειρηματικότητα. Όλες αυτές οι θεματικές μπαίνουν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο. Κάθε θεματική είναι σταθμισμένη ανά εκπαιδευτική ηλικία».


Τέλος ανέφερε ότι θα διπλασιαστούν τα πρότυπα - πειραματικά. «Θα έχουμε 112 πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Οι εξετάσεις για τα πρότυπα είναι στις 28 Ιουνίου και τώρα που μιλάμε τρέχουν οι αιτήσεις, ενώ οι αιτήσεις για τα πειραματικά σχολεία τρέχουν επίσης και η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου. Ετοιμάζονται επίσης 453 νέα προγράμματα σπουδών. Υπάρχουν προγράμματα σπουδών που είναι σε μερικές περιπτώσεις του 1998. Ετοιμάζουμε νέα προγράμματα λοιπόν, που θα οδηγήσουν σε νέα βιβλία» κατέληξε.
Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/95894-sto-nipiagogeio-apo-ta-tessera-oi-allages-ti-nea-sxoliki-xronia

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες