Airbnb: Αποζημίωση 7 εκατ. δολαρίων σε τουρίστρια για βιασμό της στη Νέα Υόρκη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2021

Airbnb: Αποζημίωση 7 εκατ. δολαρίων σε τουρίστρια για βιασμό της στη Νέα Υόρκη


Η Airbnb πλήρωσε σε μια τουρίστρια 7 εκατ. δολάρια λόγω του φερόμενου βιασμού της υπό την απειλή μαχαιριού σε ενοικιαζόμενο ακίνητο στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ.
Το Bloomberg News μετέδωσε ότι μια Αυστραλή τουρίστρια έλαβε την αποζημίωση μετά από επίθεση που έλαβε χώρα την πρωτοχρονιά το 2015.
Το θύμα και οι φίλοι της πήραν τα κλειδιά από ένα κοντινό κατάστημα εκείνο το βράδυ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπου συμπληρώνεται πως ο ύποπτος είχε αντίγραφό τους.
Η τουρίστρια επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ο ύποπτος, ο 24χρονος Τζούνιορ Λη, κρυβόταν στο μπάνιο, σύμφωνα με το Bloomberg.
O Λη κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση. Όπως γράφει το BBC, έχει δηλώσει αθώος, μα παραμένει κρατούμενος.
Μετά τη φερόμενη επίθεση, ομάδα ασφαλείας της Airbnb ήρθε σε επαφή με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και μετέφερε το θύμα σε ξενοδοχείο. Επίσης, προσφέρθηκε να πληρώσει τα έξοδα για την ψυχολογική υποστήριξη, ενώ έφερε τη μητέρα του θύματος από την Αυστραλία.
Σύμφωνα με το Bloomberg, στο πλαίσιο του συμβιβασμού το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή μηνύσει την Airbnb ή τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. Ο συμβιβασμός επετεύχθη δύο χρόνια μετά την επίθεση.
Ωστόσο ο Μπεν Μπράιτ, εκπρόσωπος της Airbnb, είπε στη New York Post, πως «σε υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης, στους συμβιβασμούς που έχουμε προβεί, οι επιζώντες μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις εμπειρίες τους. Αυτό περιλαμβάνει την επίθεση στη Νέα Υόρκη».
Η εν λόγω είδηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο μιας έρευνας του Bloomberg για τα στάνταρ ασφαλείας στην πλατφόρμα.
Με πληροφορίες από BBC



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες