Ολική ανατροπή με το εμβόλιο AstraZeneca στην Αυστραλία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2021

Ολική ανατροπή με το εμβόλιο AstraZeneca στην Αυστραλία


Από ανατροπή σε ανατροπή πάει η κατάσταση με το εμβόλιο AstraZeneca. Τώρα η Αυστραλία αποφάσισε να το δίνει σε όλους τους πολίτες!

Τώρα που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει, η Αυστραλία αποφάσισε να κάνει μεγάλη στροφή με το AstraZeneca. Τώρα που σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα το δίνει σε όλες τις ηλικίες.

Αποφάσισε τη Δευτέρα να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για εργαζόμενους και υπαλλήλους υψηλού κινδύνου σε ξενοδοχεία καραντίνας μετά από αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε εθνικό επίπεδο.

Πέντε από τις οκτώ πολιτείες και περιοχές της Αυστραλίας έχουν σημαντικό πρόβλημα εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.


«Η μετάλλαξη Δέλτα παρουσιάζει πολύ διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν», δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Συμφώνησε ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδα ηλικιωμέννω πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μία πρώτη δόση έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε εγκαταστάσεις καραντίνας, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, πρέπει να εμβολιαστούν.


Η Αυστραλία έχει αλλάξει πολλές φορές άποψη για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο κ. Μόρισον είπε ότι οι νεότεροι θα μπορούν τώρα να λάβουν το εμβόλιο AstraZeneca εάν ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν με τον γιατρό τους, ο οποίος θα καλυφθεί από ένα πρόγραμμα αποζημίωσης.

Οι συζητήσεις για τρίτη δόση AstraZeneca
Ένα μεσοδιάστημα μερικών μηνών ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου των AstraZeneca/Οξφόρδης κατά της Covid-19 βελτιώνει την ανοσία, ενώ μια τρίτη δόση του ίδιου εμβολίου παράγει ισχυρή ανοσολογική απόκριση, αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι ερευνητές έδειξαν πως, αντί να βλάψει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ένα διάλειμμα μέχρι και 45 εβδομάδων ανάμεσα στις δύο δόσεις βελτιώνει την ανοσολογική απόκριση έναντι του ιού.

«Είναι μια καθησυχαστική είδηση για τις χώρες που διαθέτουν μικρότερη προμήθεια εμβολίων, που μπορεί να ανησυχούν για καθυστερήσεις στη χορήγηση των δεύτερων δόσεων στους πληθυσμούς τους. Υπάρχει εξαιρετική απόκριση σε μια δεύτερη δόση, ακόμη και μετά από 10 μήνες σε σχέση με την πρώτη», σχολίασε ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ, διευθυντής του Oxford Vaccine Group που ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με τον αγγλο-σουηδικό φαρμακευτικό όμιλο.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες