Αναδρομικά συνταξιούχων: Όλα ανοικτά για την απόφαση του ΣτΕ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021

Αναδρομικά συνταξιούχων: Όλα ανοικτά για την απόφαση του ΣτΕ


Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, να δημοσιοποιηθεί έως και αύριο η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά από τις κομμένες επικουρικές και τα δώρα.

Στην περίπτωση αυτή το ΣτΕ θα βάλει τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, κρίνοντας την τύχη των χαμένων αναδρομικών.

Υπενθυμίζεται πως στην αντίστοιχη δίκη του ΣτΕ για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις επιδικάστηκε η επιστροφή αναδρομικών του 11μήνου Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 και δόθηκαν πίσω στους συνταξιούχους το περασμένο καλοκαίρι, ανεξαρτήτως αν είχαν κάνει αγωγές ή όχι.

Η απόφαση για τις επικουρικές και τα δώρα, όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί, θα αφορά το εν λόγω 11μηνο και το κόστος στην περίπτωση δικαίωσης των συνταξιούχων υπολογίζεται έως και 2,5 δισ. ευρώ.

Σε περίπτωση θετικής απόφασης για τους συνταξιούχους μένει να διευκρινιστεί το κατά πόσο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστροφή των αναδρομικών ποσών στους δικαιούχους τους φέτος, σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη από δημοσιονομικής πλευράς λόγω των έκτακτων μέτρων στήριξης εξαιτίας της πανδημίας.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες