Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης


Στο ένα και μοναδικό πρατήριο της Σερίφου η τιμή των καυσίμων έχει ξεπεράσει ακόμα και το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ στην αμόλυβδη 100 οκτανίων…

Όπως διαβάσατε σε άρθρο του Newsauto και του Γιώργου Ανδρή, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης καταγράφει άνοδο από την αρχή της χρονιάς σε ποσοστό που αγγίζει το 20%. Ήδη σε πολλές περιοχές των μεγάλων πόλεων οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων κυμαίνεται κοντά στα 1.70 ευρώ ανά λίτρο, με την τάση να είναι συνεχώς αυξητική, ενώ όσο μπαίνουμε πιο βαθειά στο καλοκαίρι οι τιμές «τσιμπούν» προς τα πάνω ακόμα περισσότερο.
Αιτία και όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου, είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερφορολόγηση στα καύσιμα με αποτέλεσμα να βλέπουμε τόσο υψηλές τιμές. Σύμφωνα με δηλώσεις στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Πράγματι υπάρχει μια μεγάλη ανοδική πορεία των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου. Βέβαια είναι δύο δυσανάλογα πράγματα, το διυλισμένο προϊόν και το αδιυίλιστο, καθώς μεταξύ τους υπεισέρχονται πολλές παράμετροι που διαμορφώνουν την τιμή του. Δεν είναι μόνο η ζήτηση αλλά και το γεγονός ότι είναι χρηματιστηριακό προϊόν και αυτό επιδρά στην τελική διαμόρφωση της τιμής του».
Στα 2/3 οι φόροι

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Ελλάδα οι φόροι αγγίζουν τα 2/3 της τελικής τιμής των καυσίμων, οπότε η άνοδος στις τιμές του διυλιστηρίου μετατοπίζουν πολύ προς τα πάνω αυτές που βλέπουμε στα πρατήρια.

Το μεγάλο πρόβλημα με το κόστος επικεντρώνεται στη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι τιμές των καυσίμων ανά λίτρο αγγίζει ήδη ή και ξεπερνά τα 2 ευρώ! Όπως θα δείτε και από σημερινές φωτογραφίες του Newsauto, στο ένα και μοναδικό πρατήριο στο νησί της Σερίφου οι τιμές των καυσίμων διαμορφώθηκαν ως εξής:– Αμόλυβδη 95 οκτανίων: 1,899
– Αμόλυβδη 100 οκτανίων: 2,129
– Diesel κίνησης: 1,649
– Premium diesel: 1,699

πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες