Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021

Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η τραγουδίστρια Φιλιώ Πυργάκη η οποία συνέδεσε το όνομά της με την δημοτική μουσική και το ελληνικό πανηγύρι.
Η Φιλιώ Πυργάκη έδινε τα τελευταία χρόνια μια άνιση μάχη με τον καρκίνο από τον οποίο ηττήθηκε μόλις δύο μήνες από τον θανατο του συζύγου της, Δημήτρη Κωστόπουλου.
Η Φιλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας και ξεκίνησε να τραγουδάει σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών. Μετακόμισε στην Αθήνα, ύστερα από ένα ατύχημα που είχε. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.
Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και ετσι κυκλοφόρησε σε παρα πολυ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.
Δισκογραφία

1950 – Γλέντι Στα Κλαρίνα
1960 – Φιλιώ Πυργάκη Live №. 2
1974 – Φιλιώ Πυργάκη
1979 – Τσελιγκοτράγουδα
1980 – Κοντά Στις Ρίζες Μας №. 2
1982 – Τα καμπήσια
1983 – Τα Ελατόκλαρα
1983 – Το Ξεκίνημα
1985 – Mια βραδιά στο πανηγύρι
1987 – Μια βραδιά με την Φυλλιώ (Live)
1989 – Της Ρούμελης Οι Σταυραετοί
1991 – Μες του Χελμού τα Έλατα
1994 – Ανταριασμένα Μου Βουνά
1997 – Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές
2002 – Βουνά Για Χαμηλώσετε
2002 – Χρυσός Αετός
2003 – Τα Καλύτερα Καλαματιανά – 24 Αυθεντικά Δημοτικά Τραγούδια
2003 – Τα Καλύτερα Τσάμικα – 23 Αυθεντικά Δημοτικά Τραγούδια
2006 – Επιτραπέζια τραγούδια της τάβλας
2007 – Η Φωνή Που Αντέχει Στο Χρόνο
2008 – Τα Πατροπαράδοτο
2012 – Παλιοζωή Περαστική
2019 – Καλώς Ανταμωθήκαμε

aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες