Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων στην Ελλάδα από το εξωτερικό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021

Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων στην Ελλάδα από το εξωτερικό


Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων προς πώληση από το εξωτερικό διαγράφονται για το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τον δείκτη ζήτησης SDI, ο οποίος διαμορφώνεται από τον όγκο αναζητήσεων του Spitogatos (www.spitogatos.gr).
Συγκεκριμένα, και όπως διαφαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης για ακίνητα προς πώληση στην Ελλάδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, είναι η Ισπανία με 323%. Παράλληλα, χώρες της ομογένειας όπως η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιστρέφουν στο προσκήνιο με τη ζήτηση από αυτές τις χώρες να αυξάνεται κατά 70% και 20% αντίστοιχα.


Πού όμως αναζητούν κατοικίες προς πώληση οι κάτοικοι του εξωτερικού; Οι 5 πιο δημοφιλείς περιοχές για τους εν λόγω χρήστες της πλατφόρμας του Spitogatos είναι οι Κυκλάδες, το κέντρο της Αθήνας, τα Νότια Προάστια της Αθήνας, η Χαλκιδική και τα προάστια της Θεσσαλονίκης.


Εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στα στατιστικά της κάθε περιοχής, τα 5 νησιά στα οποία αναζητούν ακίνητα προς πώληση οι κάτοικοι του εξωτερικού είναι η Νάξος, η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Σύρος, ενώ στην Αθήνα, οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι προσβλέπουν σε αγορά στην περιοχή Κολωνάκι-Λυκαβηττός, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι, στους Αμπελοκήπους και στην Κυψέλη.

Τέλος, η πλειονότητα των δυνητικών αγοραστών από το εξωτερικό που αναζητά ακίνητο στο Βορρά, ενδιαφέρεται για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Τούμπα, τις περιοχές Ανάληψη-Μπότσαρη-Νέα Παραλία και Φάληρο-Ιπποκράτειο, καθώς και την Άνω Πόλη, ενώ στη Χαλκιδική οι 5 πιο δημοφιλείς περιοχές είναι η Κασσάνδρα, η Σιθωνία, η Καλλικράτεια, η Παλλήνη και τα Μουδανιά.

«ΦΕΤΟΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2020 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ.» ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο CEΟ ΤΟΥ SPITOGATOS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ. «ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ TOP10. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.»


Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες