Φωτιά στην Ηλεία: Στα 176.000 στρέμματα η καμένη έκταση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Αυγούστου 13, 2021

Φωτιά στην Ηλεία: Στα 176.000 στρέμματα η καμένη έκταση


Μεγάλη είναι η καταστροφή από τη φωτιά στην Ηλεία και την Αρκαδία
Δραματικός είναι ο απολογισμός από τις φωτιές στην Ηλεία και την Αρκαδία με την τελευταία εκτίμηση του συστήματος Copernicus να κάνει λόγο για 176.000 στρέμματα καμένης γης από τη φωτιά που καίει στις δύο περιοχές τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας που αναρτήθηκες στο twitter η καμένη έκταση σε Ηλεία και Αρκαδία αυξήθηκε κατά 30% τις τελευταίες δύο ημέρες με τα δεδομένα να προκύπτουν από την απεικόνιση της φωτιάς την Πέμπτη 12 Αυγούστου.

#EMSR528 OUR #RAPIDMAPPINGTEAM HAS DELIVERED ITS 5TH MONITORING PRODUCT FOR ANCIENT #OLYMPIA??
Όπως δήλωσε, πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο της φωτιάς». Όπως είπε στο ΑΠΕ Μιλώντας o κ. Γιαννόπουλος «η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν».

Ταυτόχρονα «οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα πεζοπόρα τμήμα και τα μηχανήματα έργου αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ό,τι έκαιγε στις περιοχές Λάσδικα, Κρυονέρι και Μηλιές».

Από την πλευρά του Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook σημειώνει ότι βάσει της δορυφορικής εικόνας που ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Αυγούστου, η εκτίμηση από την επιχειρησιακή μονάδα BEYOND του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπειου Αθηνών για την καμένη έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Αρκαδίας αυτή ανέρχεται στα 124.800 στρέμματα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες