Πολιτική Προστασία: Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Πέμπτη 26/08 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2021

Πολιτική Προστασία: Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Πέμπτη 26/08


Πολύ μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος να εκδηλωθούν φωτιές την Πέμπτη (25.08.2021) σε τέσσερις Περιφέρειες της χώρας. Όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο δείκτης πρόβλεψης κινδύνου είναι κατηγορίας 4.
Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για φωτιές που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (σ.σ. πολύ υψηλός) για τις εξής περιοχές:
– Περιφέρεια Αττικής
– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας)
– Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)



Για τις παραπάνω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και συνεχίζονται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Φωτιές – Πολιτική Προστασία: Μερική επιφυλακή

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), από Ω/07:30΄ της 26ης Αυγούστου 2021, τίθεται σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που υπηρετεί στις Περιφερειακές Ενότητες:

Αττικής, Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας πλην Σποράδων.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Φωτιές – Πολιτική Προστασία: Τι να προσέχουμε

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες